AS:n sisäpiirilähde: ”Paul Pogbasta tulee todella vihainen, jos Man United aktivoi sopimusoption”

© Kuva: Getty Images

Paul Pogba on yksi mielenkiintoinen seurattava, kun siirtoikkuna aikanaan aukeaa.

Pogban sopimus Manchester Unitedin kanssa ulottuu kesään 2021, ja Unitedilla on seuran toimintatavoille tyypillisesti optio lisävuodesta. United voi siis periaatteessa ilmoitusluontoisesti pidentää Pogban sopimuksen kesään 2022.

Todellisuudessa tilanne ei ole ihan näin yksinkertainen. 27-vuotias Pogba on ollut tällä kaudella paljon sivussa. Viralliseksi syyksi on sanottu loukkaantumiset. Samaan aikaan on kuitenkin myös kuohunut kulisseissa. Pogban agentti Mino Raiola ja Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær ovat ottaneet kauden mittaan yhteen median välityksellä.

Pogba on jo pidemmän aikaa pyörinyt siirtohuhuissa. Hänet on yhdistetty ennen kaikkea Real Madridiin ja Juventukseen. Madridilaislähteiden mukaan Realin päävalmentaja Zinédine Zidane olisi halunnut Pogban jo viime kesänä, mutta tuolloin siirron toteutuminen oli mahdotonta. Raiolakin puhui asiasta hiljattain yllättävän avoimesti.

Real Madridin päässä mikään ei ole muuttunut. Madridilaislehti AS kertoo, että Pogba on edelleen Zidanen ykköstoive siirtomarkkinoilla, kunhan siirtoikkuna aukeaa.

AS kertoo myös jututtaneensa Pogban lähipiiriin kuuluvia ihmisiä. Viesti on se, että vaikka Unitedilla on täydet valtuudet pidentää Pogban sopimusta vuodella, sitä ei kannattaisi tehdä.

– Se [sopimusoption aktivointi] saisi Pogban hyvin vihaiseksi. Se houkuttelisi Pogbaa pakottamaan siirron toiseen seuraan. Unitedin kannalta parhaimmillaankin Pogba lähtisi sitten varmuudella sopimuksen päättyessä, lähipiiristä sanottiin AS:lle lehden mukaan.

Isommassa kuvassa alkaa näyttää siltä, ettei United ole enää niin riippuvainen Pogbasta. Tammikuussa hankittu Bruno Fernandes on vastannut nopeasti huutoon, ja jos kesällä United saa hankittua Jack Grealishin ja/tai James Maddisonin, Pogballe ei välttämättä olisi enää pakottavaa tarvetta.

Sekin on mielenkiintoinen kysymys, millaisen hinnan United voisi Pogbasta saada. Tämän kauden osalta näytöt ovat vähissä, Pogba on saanut itselleen oikuttelijan mainetta ja koronapandemian vuoksi seurojen kassavarannot hupenevat. On siis mahdollista, että United joutuisi myymään Pogban tappiolla. Manchesterilaisseura maksoi keskikenttämiehestä 105 miljoonaa euroa kesällä 2016.