Manchester Cityn kannattajat suuttuivat Pep Guardiolan kommenteista – espanjalaisluotsilta jämäkkä vastaus: ”En aio pyytää anteeksi”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola aiheutti runsaasti keskustelua seurayhteisössä, kun hän toivoi keskiviikkona, että joukkueen seuraavaan kotiotteluun saapuisi enemmän väkeä.

City voitti keskiviikkona RB Leipzigin Mestarien liigan lohkovaiheessa 6-3, mutta europeliä oli seuraamassa vain 38 062 silmäparia. Etihad Stadiumin enimmäiskapasiteetti on UEFA:n kilpailuissa 53 000 katsojaa.

Ottelun jälkeen Guardiola sanoi, että hänen joukkonsa tarvitsevat yleisön tukea viikonloppuna Southamptonia vastaan

– Sanoisin, että kolmessa edellisessä täällä pelaamassamme pelissä olemme tehneet 16 maalia. Joten haluaisimme enemmän ihmisiä seuraavaan peliin. Me tarvitsemme ihmisiä ensi lauantaina, totesi Guardiola.

Espanjalaisvalmentajan kommentteja ei katsottu hyvällä City-fanien keskuudessa. Seuran virallisen kannattajayhdistyksen pääsihteeri Kevin Parker sanoi, että Guardiola kyseenalaisti tarpeettomasti kannattajien lojaaliuden seuraa kohtaan. Parkerin mukaan lauantain otteluun olisi joka tapauksessa tulossa enemmän ihmisiä.

– Se yllätti minut. En ole varma, miten hän liittyy siihen. Hän ei ymmärrä, millaisia vaikeuksia ihmisillä voi olla päästä Etihadille otteluun, joka alkaa kahdeksalta illalla keskiviikkona, kommentoi Parker uutistoimisto PA:lle.

– Joidenkin on katsottava lapsiensa perään, osalla ei ehkä ole varaa mennä peliin, joitain koronaongelmia on vieläkin. En ymmärrä, miksi hän kommentoi sitä.

– Hän on ehdottomasti maailman paras valmentaja, mutta – yritän sanoa tämän mahdollisimman lempeästi – ehkä hänen pitäisi keskittyä siihen. Ihmiset puhuvat enemmän Pepin kommenteista kuin itse fantastisesta pelistä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Cityn pelaajat juhlimassa Nathan Akén maalia kannattajien edessä. Kuva: Getty Images

– Kannattajien tuen kyseenalaistaminen, mitä hän tosiasiassa tekikin, oli pettymys ja tarpeetonta. Lisäksi se sataa muiden joukkueiden kannattajien laariin, sillä he haluavat joka käänteessä härnätä Cityä katsojamääristämme, jotka ovat heidän mielestään huonoja.

Guardiolalta vastasi ärtyneen oloisena, kun häneltä kysyttiin Parkerin kommenteista lehdistötilaisuudessa.

– Sanoinko Leipzig-pelin jälkeen, että olin pettynyt, koska stadion ei ollut täynnä? Tulkinnat ovat tulkintoja. En aio pyytää anteeksi sitä, mitä sanoin, kommentoi Guardiola The Guardianin mukaan.

– Tämä ei ollut ensimmäinen kerta urallani, kun olen sanonut niin. Olen sanonut niin myös Barcelonassa ja Bayern Münchenissä.

– Sanoin, että me rakastamme ja tarvitsemme heidän (kannattajien) tukeaan. Oli kyse sitten 10 000, 50 000, tai 40 000 ihmisestä. Sillä ei väliä, kuinka monta heitä on. Pyydän heitä tulemaan peliin.

– Jos ihmiset eivät viiden kauden jälkeen ymmärrä käytöstäni, niin se johtuu siitä, että he haluavat ymmärtää sanomiseni väärin. En aio pyytää yhtään anteeksi, koska olin rehellinen.