Uransa lopettanut Arsenal-pelaaja perusti valmennusohjelman pakolaisleirille – ”Kun lapset kärsivät, me kaikki häviämme”

© Kuva: Getty Images

Per Mertesacker on avannut jalkapallon valmennusohjelman Za’atarin pakolaisleirille Jordaniaan. Arsenalin akatemiavalmentaja toteuttaa projektin yhdessä Pelastakaa Lapset -järjestön kanssa.

Mertesacker vieraili Jordaniassa leirillä järjestämässä uutta hanketta, jota on viritelty 18 kuukautta. Leirillä on jopa 80 000 syyrialaista pakolaista.

Hankkeen on tarkoitus ulottua Jordaniaan ja Indonesiaan.

– Kun lapset kärsivät, me kaikki häviämme. Ihmiset ovat paenneet kotimaastaan. Minulla ei ole mitään kokemusta siitä, joten olen puhunut heidän kanssaan ja oppinut paljon asioita, Mertesacker kertoi Sky Sportsille.

– Minulle on ollut suuri etuoikeus vierailla siellä. Tapaamani nuoret keskittyvät siellä siihen, mitä tällä hetkellä tapahtuu ja tämä projekti antaa heille rohkeutta selvitä päivittäisten vaikeuksien kanssa. Se myös tuo heille taitoja parempaa tulevaisuutta varten.

Uuden valmennusohjelman tarkoituksena on käyttää jalkapalloa välineenä keskustella päätöksenteosta, itsekurista ja konfliktienhallinnasta.

Mertesacker päätti hiljattain peliuransa Arsenalissa.

– Oletpa sitten nuori Pohjois-Lontoossa yhdessä alueohjelmistamme tai osa akatemiaamme, olet osa Arsenalin perhettä. Me otamme tämän vastuun seurana vakavasti, Mertesacker lisäsi.