Aston Villa hankki Philippe Coutinhon pilkkahintaan – näin kommentoi Steven Gerrard

© Kuva: Getty Images

Aston Villa vahvisti torstaina, että se on tehnyt keskikenttäpelaaja Philippe Coutinhon kanssa kesään 2026 ulottuvan sopimuksen.

Coutinho, 29, siirtyi Villaan tammikuussa Barcelonasta loppukauden mittaisella lainasopimuksella, joka sisälsi lehtitietojen mukaan 40 miljoonan euron osto-option.

Barcelonan tuoreesta tiedotteesta käy kuitenkin ilmi, että Villa hankki Coutinhon vain 20 miljoonalla eurolla. Diilin ehtona oli, että Barcelona saa 50 prosenttia brassitaiturin seuraavasta siirtokorvauksesta.

Nykymarkkinoilla Coutinhon siirtosummaa voidaan pitää pilkkahintana, kun ottaa huomioon, että kyseessä on pelaaja, joka on esiintynyt lähes 70 kertaa Brasilian A-maajoukkueessa, ja hänestä maksettiin neljä vuotta sitten peräti 135 miljoonaa euroa.

Aston Villan päävalmentaja Steven Gerrard uskoo, että Coutinholta nähdään birminghamilaisseurassa vielä useita tähtihetkiä.

– On uskomatonta työskennellä seurassa, joka hoitaa asiansa näin päättäväisesti, sanoi Gerrard Sky Sportsin mukaan.

– Hänellä on meidän mielestämme yhä paljon annettavaa. Nyt kun hän on täällä täysiaikaisesti ja kun hän on sopeutunut, niin uskon, että hän voi nousta vielä uudelle tasolle, koska hän tietää, missä pelaa seuraavat neljä vuotta.

– Minusta hän on pelaaja, jonka pitää tuntea itsensä halutuksi, hänen pitää tuntea saavansa tukea. Kaikki Villassa tekevät osansa, etenkin omistajat ovat tehneet hänen olonsa erityiseksi. Hän on todella onnellinen täällä, ja se on fantastista, että hän haluaa olla osa tätä matkaa.

Gerrardin mukaan Coutinho on loistava esimerkki nuorille pelaajille, ja brassitähti toimii myös houkuttimena seuran potentiaalisille hankinnoille.

– Phil on erittäin nöyrä. Hän tekee asiat hiljaa, mutta hän on äärimmäisen ammattimainen. Hän asettaa päivittäisen vaatimustason, ja nuoret pelaajat etsivät tuollaisia roolimalleja.

– Heidän pitäisi seurata Philippe Coutinhoa ja muita kokeneita ammattilaisimme ja miettiä, miksi he ovat sarjavoittajia, jotka ovat pelanneet huipulla niin pitkään.

– Hyvät pelaajat haluavat pelata hyvien pelaajien kanssa. Se on varsin yksinkertaista.

– Kun istuu alas juttelemaan pelaajien kanssa, he kyselevät nykyisestä joukkueestamme, lainapelaajistamme ja seuran tavoitteista. Philippe Coutinhon mahdollisesta pysyvästä siirrosta on todellakin kyselty.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.