Arsenalin entiseltä hyökkääjältä rajua kritiikkiä seurajohdolle kapteenin tilanteesta: ”Huonoa johtamista taas”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Arsenalin entinen hyökkääjä Jérémie Aliadière sanoo, että seuran on pakko myydä gabonilaiskärki Pierre-Emerick Aubameyang tulevana kesänä.

Tykkimiesten kapteenina toimivan Aubameyangin, 30, sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, eivätkä osapuolet ole päässeet uudesta diilistä sopuun. Hän on edustanut Arsenalia tammikuusta 2018 lähtien ja tehnyt lontoolaisseuralle 97 ottelussa yhteensä 61 maalia.

Arsenalia vuosina 1999-2007 edustanut Aliadière, 37, ihmettelee, miten seura on päästänyt Aubameyangin sopimustilanteen tähän pisteeseen. Hänen mukaansa asia olisi pitänyt hoitaa jo paljon aiemmin.

– Heidän on myytävä hänet, ehdottomasti, kommentoi Aliadière Goalille.

– Arsenal ei voi jatkuvasti menettää pelaajia ilmaiseksi. Jos totta puhutaan, niin en voi vieläkään uskoa, että meillä on jälleen huippupelaaja, kapteenimme, joka lähtee kesään siten, että hänellä on vain vuosi jäljellä sopimustaan.

– Minusta tällainen asia on ratkaistava, kun pelaajan sopimusta on jäljellä kaksi vuotta. Hänet olisi viime kesänä pitänyt kiinnittää uudella sopimuksella tai myydä. Koska pelaajan mielessä tapahtuu muutos, kun sopimusta on enää vuosi jäljellä.

Aliadière pelasi Arsenalissa 50 ottelua ja teki yhdeksän maalia. Kuva: Getty Images

– Jos minä olisin Aubameyang ja tietäisin, että sopimustani on enää vuosi jäljellä, uhraisin yhden vuoden urastani, jotta voisin lähteä ilmaiseksi ja saada naurettavia summia rahaa ja maailman jokaisen seuran perääni. Kuka ei tekisi niin?

– Siksi se on minusta huonoa johtamista taas. Tällaiset asiat pitäisi ratkaista kahden vuoden kohdalla. Pelaajan sopimus ei saisi kulua siihen pisteeseen, että sitä on enää vuosi jäljellä. Varsinkaan, kun puhutaan Aubameyangin tasoisesta pelaajasta. Se ei ole oikein.

– Ja kuinka paljon me saamme hänestä nyt, kun hänellä on enää vuosi jäljellä? Arsenal on huonoimmassa mahdollisessa tilanteessa, koska heillä on huippupelaaja, joka tekee 20-25 maalia kaudessa Valioliigassa ja on lähdössä vuoden päästä ilmaiseksi.

– Tai sitten hänet myydään Barcelonaan tai Real Madridiin, mutta millä hinnalla? Kuinka paljon hänestä voi odottaa saavan? Ei mitään verrattuna siihen, millä hinnalla hänet olisi myyty viime kesänä. He olisivat voineet pyytää hänestä sata miljoonaa puntaa.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS