Brendan Rodgers jakeli isoja ylistyssanoja ”maailmanluokan” Jamie Vardylle, kun hänen puskumaalinsa sunnuntain 1-0-voitossa sinetöi Leicesterille sen ensimmäisen vierasvoiton Arsenalista sitten vuoden 1973.

Vardyn myöhäinen osuma oli hänen 11. maalinsa viimeiseen 12 valioliigaotteluun Arsenalia vastaan. Viime viikot pohjevammasta kärsinyt englantilaishyökkääjä hyppäsi kehiin toisella puoliajalla ja hyödynsi heti tyhjän tilan Arsenalin puolustuslinjan takana.

– Meidän suunnitelmamme oli alusta alkaen tuoda Jamie kentälle, Rodgers kertoi ottelun jälkeen lehdistölle.

– Tämän takia hän on iso pelaaja. Hän tekee suuren vaikutuksen isoissa peleissä. Se osoittaa hänen tasonsa, sillä hän on maailmanluokan pelaaja. Olen onnekas, koska minulla on hänet.

LUE MYÖS: ”Miten helvet**sä?” – Mikel Arteta ei ymmärtänyt, miksi Arsenalin maali hylättiin tappiossa Leicesterille

Rodgers ei kehujaan korostanut, sillä 33-vuotiaan kärkimiehen häikäisevä maalisaldo Valioliigan jättiseuroja vastaan tukee pohjoisirlantilaisen väitteitä.

Vardy on tehnyt lähes neljäsosan (24 prosenttia) hänen uransa 109 valioliigamaalista Arsenalia, Liverpoolia ja Manchester Cityä vastaan. Kun mukaan lasketaan kaikki ns. TOP6-joukkueet, ovat tilastot entistä vakuuttavampia.

Duncan Alexander

@oilysailor
24% of Jamie Vardy's PL goals have come vs Arsenal, Liverpool or Man City and you have to say fair enough.

Vardy on pelannut yhteensä 69 sarjaottelua Arsenalia, Liverpoolia, Manchester Cityä, Chelseaa, Tottenhamia ja Manchester Unitedia vastaan. Näissä hän on takonut hämmästyttävät 38 maalia.

LUE MYÖS: Huolestuttava tilasto: Arsenal-tähti Pierre-Emerick Aubameyang valioliigauransa huonoimmassa maalivireessä

33-vuotias englantilaishyökkääjä teki aiemmin tällä kaudella hattutempun Manchester Cityn verkkoon, kun Leicester nujersi Pep Guardiolan miehistön 5-2-lukemin syyskuun lopulla. Leicester kohtaa seuraavassa isossa valioliigaottelussaan Liverpoolin 21. marraskuuta.

Lähteet: The Telegraph, Opta