Valioliigan alemman kastin joukkueet ovat yllättäneet Ralf Rangnickin tasollaan – Cristiano Ronaldon pelikunnosta saksalaisvalmentajalta toiveikas arvio

© Kuva: Getty Images

Yksi viikonlopun mielenkiintoisimpia otteluja Valioliigassa on Aston Villan ja Manchester Unitedin välinen kamppailu Villa Parkilla.

Joukkueet kohtasivat juuri 10. tammikuuta FA Cupin ottelussa. Old Traffordilla pelattu kamppailu päättyi kotijoukkueen 1-0-voittoon. Ainokaisen viimeisteli Scott McTominay.

Lauantain pelin kotijoukkue on paistatellut viime päivinä otsikoissa siirtomarkkinoiden osalta. Steven Gerrard on tehnyt kaksi suuren profiilin hankintaa, kun Philippe Coutinho ja Lucas Digne liittyivät ryhmään.

Manchester Unitedin manageri Ralf Rangnick tiedostaa, että haaste Villa Parkilla on taas kova, vaikka vastus on tuoreessa muistissa.

– Voitimme heidät, mutta tarvitsemme parhaan mahdollisen esityksen, jotta saisimme kolme pistettä Villa Parkilta. Ainakin meillä on tuore kokemus siitä, millainen haaste Aston Villa on, Rangnick sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Muun muassa Cristiano Ronaldo, Harry Maguire ja Jadon Sancho ovat kärsineet terveysmurheista. Lauantaina osalta tilanne on koko kolmikon osalta edelleen avoin, mutta saksalaisluotsi on varovaisen toiveikas.

– Toivon totta kai, että he ovat mukana. Ronaldo harjoitteli ensimmäistä kertaa torstaina. Maguire päivää aiemmin. Katsotaan tilanne valmistavan harjoitussession jälkeen. Uskon heidän olevan kokoonpanossa.

Valioliiga oli kokeneelle Rangnickille ennestään tuntematonta maaperää, mutta hänen mukaansa sarja ei silti ole varsinaisesti yllättänyt tasokkuudellaan.

– Varsin odotetun kaltaista. Se yllätti hieman, kuinka fyysisiä, taktisesti kypsiä ja organisoituja sarjataulukon peräpään joukkueet ovat. Ne kamppailut voi hyvin myös hävitä. Saksassa kärkijoukkueet voittavat niistä peleistä kenties kahdeksan kertaa yhdeksästä.

Saksalaisvalmentaja on puhunut useaan otteeseen, että Unitedin pitäisi saada puolustuksen ja hyökkäyksen välinen balanssi paremmalle tolalle. Tällä saralla ei toistaiseksi ole tapahtunut suuria muutoksia parempaan, mutta Rangnickin mukaan se oli odotettavissa.

– Tiedostan, että niin isot muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä. Olemme ottaneet askelia oikeaan suuntaan, mutta emme ehkä niin nopeasti kuin toivoin. Valmentaja haluaisi aina muutosten tapahtuvan nopeammin, mutta on oltava kärsivällinen.

Aston Villa isännöi Manchester Unitedia Villa Parkilla lauantaina kello 19.30 Suomen aikaa.

Lähde: BBC


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.