”Tällainen käytös antaa jalkapallolle huonon maineen” – Watford ja uusi päävalmentaja salasivat neuvottelunsa ex-seuralta

© Kuva: Getty Images

Valioliigasta tämän kauden päätteeksi putoava Watford on vahvistanut, että 39-vuotias Rob Edwards siirtyy sen päävalmentajaksi tänä kesänä.

Watfordin nykyinen käskyttäjä Roy Hodgson nimitettiin pestiinsä tammikuussa, mutta hän jättää roolinsa kauden päätyttyä. Häntä ennen Hornetsia ehtivät tällä kaudella valmentaa myös Claudio Ranieri ja Xisco Muñoz.

Edwards jätti aiemmin tällä viikolla Forest Green Roversin, jonka hän johdatti heti debyyttikaudellaan Englannin neljänneksi korkeimman sarjatason, Kakkosliigan, mestariksi.

Rovers vahvisti Edwardsin lähdön keskiviikkona tiedotteessaan, jossa se moitti sekä Edwardsin että Watfordin toimintaa. Kakkosliiga-mestarin mukaan kumpikaan ei kertonut keskinäisistä neuvotteluistaan mitään Roversille.

– Rob oli keskeinen osa joukkuetta, joka nousi tällä kaudella Ykkösliigaan. Olemme pettyneitä siihen, että tukemme, uskollisuutemme ja rehellisyytemme Robia kohtaan on maksettu takaisin tällä tavalla – neuvottelut on käyty selkämme takana.

– Tällainen käytös antaa jalkapallolle huonon maineen.

– Kiitämme Robia kaikesta hänen työstään FGR:ssa – annamme hänelle anteeksi hänen lähtönsä tavan ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää.

Forest Green Roversin puheenjohtaja Dale Vince lyttäsi Watfordin salailun myös Sky Sportsin haastattelussa.

– Tiesin heti, kun hän (Edwards) rupesi puhumaan, että nyt on tosi kyseessä. Hän sanoi minulle, että hän on käynyt neuvotteluja [Watfordin kanssa], ja hänestä tuntui, että se on mahtava mahdollisuus hänelle.

– Minulle päällimmäinen tunne oli ennen kaikkea pettymys, sillä jalkapallossa ihmisiä tulee ja menee koko ajan – tärkeintä on, miten se tapahtuu.

– Toivon hänelle hyvää, mutta tämä on huonoa käytöstä Watfordilta, jotka ovat omien sanojensa mukaan aloittamassa uuden aikakauden, ja tämä on kehnoa toimintaa myös Robilta. Hän tuotti meille pettymyksen, mutta hän tietää sen.

– On olemassa oikea tapa tehdä asioita, eikö niin? Watfordin olisi pitänyt lähestyä meitä, jotta me olemme kuvassa mukana, ja sitten he olisivat voineet jatkaa ja käydä neuvottelunsa. Jos he pääsevät yhteisymmärrykseen, niin olkoon niin. Mutta he tekivät sen salassa, ja sen lisäksi Watford nimenomaan ohjeisti Robia olemaan kertomatta meille, joten minusta se on kaksin verroin pahempi.

Watfordin tiedotteessa taas painotetaan, että Edwardsilla oli sopimuksessaan ehto, ”joka antoi hänelle mahdollisuuden lähteä Forest Green Roversista milloin tahansa keskustellakseen työllistymismahdollisuuksista muiden seurojen kanssa”.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.