Näin lähellä Arsenalin pelaajan lähtö oli, sitten tilanne muuttui yhtäkkiä – ”Kaikesta oli sovittu”

© Kuva: Getty Images

Monivuotisen jatkosopimuksen Arsenalin kanssa solminut toppari Rob Holding paljastaa Telegraphin haastattelussa, kuinka lähellä hänen lähtönsä viime kesänä oli.

Arsenalin hankittua kaksi uutta topparia Holding ajatteli, että hän tarvitsi säännöllistä peliaikaa vakavan polvivamman jäljiltä. Tapetilla oli lainasiirto Newcastlen riveihin.

– Kaikesta oli sovittu, ja seura ajatteli sen olevan paras siirto minun kannaltani, Holding sanoo.

Community Shield -ottelua edeltävällä viikolla manageri Mikel Arteta halusi kuitenkin keskustella Holdingin kanssa.

– Hän halusi tarkistaa, että olen keskittynyt viikonloppua varten, koska minua tarvittiin. Kerroin hänelle, että missä tahansa olenkin, pelaan aina tiukasti ja annan 100 prosenttia itsestäni, kertaa Holding.

– Pelasin pelin, meillä meni hyvin ja voitimme. Ja sitten maanantaina hän pyysi minut huoneeseensa. Hän sanoi, ettei ollut järkeä päästää minua lähtemään, jos lopputavoitteeni oli pelata täällä.

Holdingin mukaan Arteta lupasi peliaikaa ja sanoi pelipaikan olevan nyt hänen hyppysissään. Kaikki oli kiinni siitä, miten Holding kentällä suoriutuu.

– Minulla oli sitten mahdollisuus osoittaa taitoni ja sanoa itselleni: ”Niin, jos aion jäädä, aion pelata ja yrittää olla paras mahdollinen pelaaja”.

Holding on sen jälkeen ollut Valioliigassa 13 kertaa avauskokoonpanossa.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?