Emile Heskey varoittaa Liverpoolia korvaamasta luottomiestä tehokkaammalla pelaajalla

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin ei kannata korvata Roberto Firminoa tehokkaammalla hyökkääjällä, sanoo joukkueen entinen kärkimies Emile Heskey.

Brasilialaishyökkääjä Firmino, 28, muodostaa Mohamed Salahin ja Sadio Manén kanssa Liverpoolin pelätys hyökkäyskolmikon, joka pelaa valtaosan joukkueen otteluista.

Liverpool etsii tiettävästi siirtomarkkinoilta lisää tulivoimaa. Punapaitojen hyökkäyspelaamisen tasossa on nähty huomattavia laskuja heti, kun Salah, Firmino tai Mané ei ole käytettävissä.

Tuore Valioliigan mestari on ollut ajoittain yhdistettynä nimekkäisiin hyökkääjiin, mutta toistaiseksi vahvistuksia ei ole tullut. Saksan maajoukkueen Timo Werner vaikutti pitkään lähes varmalta hankinnalta, mutta hän päätyi lopulta RB Leipzigista Chelseaan.

Vuosina 2000–2004 Liverpoolia edustanut Heskey, 42, uskoo, että hänen entisen seuransa kannattaa panostaa rekrytoinnissa joukkueen laajentamiseen eikä niinkään avauskokoonpanon vahvistamiseen.

Salah, Mané ja Firmino tehtailivat päättyneellä kaudella Valioliigassa yhteensä 46 maalia. Kuva: Getty Images

Hänestä Liverpoolin ei kannata hajottaa hyökkäyskolmikkoaan, vaikka tarjolla olisi Firminoa tehokkaampi hyökkääjä. Brassikärki pelasi tällä kaudella Valioliigan jokaisessa ottelussa tehden yhteensä yhdeksän maalia ja syöttäen kahdeksan. Salah ja Mané takoivat kovemmat lukemat, mutta Heskey painottaa, että Firminolla on oma tärkeä roolinsa.

– Kyse on siitä, hajoittavatko he kärkikolmikon ja tavoittelevat jotain uutta pelaajaa, kommentoi Heskey BBC:lle.

– Valtaosa heidän maaleistaan tulee laitahyökkääjiltä, ja Firmino on se, joka rytmittää kaikkea.

– Halutaanko se hajottaa ottamalla hänet pois ja laittamalle tilalle joku, joka saattaisi tehdä enemmän maaleja, mutta rikkoisi sen tasapainon, joka tekee tuosta kolmikosta toimivan?

– Sanoisin, että Liverpool tarvitsee ennemmin tuuraajia kuin avauksen pelaajia. Manchester Cityllä on luultavasti sarjan vahvin pelaajaryhmä ja Liverpoolilla vahvin joukkue.