Valioliiga-manageri vaatii kovempia rangaistuksia filmaamisesta: ”Tämä laji on todella huonossa jamassa”

© Kuva: Getty Images

Burnleyn manageri Sean Dyche on jälleen vaatinut kovempia rangaistuksia filmaaville pelaajille.

Dyche otti asian esille hänen joukkueensa hävittyä lauantaina Valioliigassa Arsenalille 1-2. Hän ei kuitenkaan syyttänyt ketään tiettyä pelaajaa Arsenalista tai omasta joukkueestaan.

Keltainen kortti ei Dychen mielestä ole tarpeeksi kova rangaistus kitkemään ongelmaa. Hän kertoikin, miten muuttaisi sääntöjä.

– Yksinkertaista. Antakaa heille pelikieltoa. Se kaikkoaisi jalkapallosta kuukaudessa, kommentoi Dyche BBC:n mukaan.

– Kyse ei ole Arsenalista, vaan siitä, että laji menee parempaan suuntaan.

Dyche kertoi olleensa hiljattain Valioliigan kokouksessa, jossa hänelle kerrottiin, että keltainen on pahin rangaistus, jonka pelaaja voi saada filmaamisesta.

– Oletteko ikinä ajatelleet sitä? En tiedä yhtäkään urheilulajia, jossa voi huijata kerran ottelun aikana. En ole ikinä ennen nähnyt sellaista urheilussa.

– Tämä laji on todella huonossa jamassa. Pelaajat kirjaimellisesti kaatuilevat maahan.

– Tämä on päässyt siihen pisteeseen, että sitä tapahtuu joka viikko.

Dyche on aiemminkin puhunut filmaamisesta ja keinoista sen poistamiseksi. Vuonna 2015 hän sanoi, että eräs hänen kollegansa oli kehottanut häntä ”siirtymään nykyaikaan”, mitä tulee filmaamiseen. Vuonna 2016 Dyche ehdotti, että filmaamisesta jaettaisiin pelikieltoja takautuvasti otteluiden jälkeen.

Myöhemmin Dyche on vielä harmitellut, ettei ”kukaan välitä” aiheesta ja sanonut, että kukaan ei halua tehdä asialle mitään.

– Minä olen ainoa, joka puhuu siitä. Minusta se on todella outoa, jatkoi Dyche lauantaina.