Manchester Cityn kaikkien aikojen maalintekijä Sergio Agüero on avautunut sydänvaivoistaan, jotka pakottivat hänet lopettamaan uransa ennenaikaisesti.

Agüero, 33, tehtaili Citylle 260 osumaa vuosina 2011-2021 ennen kuin siirtyi viime kesänä Barcelonaan. Hän pääsi pohjevamman takia debytoimaan Espanjassa vasta lokakuussa, ja Barcelona ehti lopulta nauttia argentiinalaiskärjen palveluksista vain viidessä ottelussa.

Lokakuun viimeistä edellisenä päivänä Agüero joutui jättämään sarjaottelun Alavésia vastaan kesken valitettuun rintakipua, ja hänet vietiin varotoimenpiteenä sairaalaan jatkotutkimuksiin, joissa hänellä todettiin sydämen rytmihäiriö.

Barcelona tiedotti marraskuussa, että Agüeroa odottaisi ainakin kolmen kuukauden tauko tositoimista, mutta joulukuun puolivälissä hyökkääjä ilmoitti, että hän päättää lääkärien neuvosta uransa välittömästi.

Twitch-kanavallaan Agüero kertoi, ettei hän ollut aluksi yhtään huolissaan tilanteestaan, mutta pian tilanteen vakavuus valkeni hänelle.

– Ensimmäiset 15 päivää olivat kamalia, Aguero sanoi Goalin mukaan.

– Kun se tapahtui, ajattelin, että se ei ollut mitään ja että tulisin kuntoon. Mutta kun saavuin sairaalaan ja he jättivät minut pieneen huoneeseen yksin, jossa oli paljon monitoreita ympärilläni, tajusin, että jokin oli pielessä. Ja kahden päivän sairaalahoidon jälkeen aloin hermostua.

Aguero kertoi myös, että hänelle tehtiin pieni leikkaus, jossa lääkärit laittoivat hänen rintaansa mikrosirun, jonka avulla he voivat seurata hänen sykettään jatkossa.

Manchester City ja Agüero voittivat yhdessä 12 pokaalia, mukaan lukien viisi Valioliigan mestaruuspyttyä, ja etenivät kertaalleen Mestarien liigan finaaliin. Argentiinan A-maajoukkueessa Agüero pelasi 101 ottelua ja teki 41 maalia.