Chelsea kauppasi taas yhden omista kasvateistaan – ”oli valmis maksamaan Romelu Lukakusta 130 miljoonaa”

© Kuva: Getty Images

Chelsea on myynyt oman kasvattinsa, 19-vuotiaan toppari Dynel Simeun Southamptoniin.

Nuoria pelaajia on Blues-leiristä lähetetty muualle tänä kesänä lainapestien lisäksi myös pysyvillä siirroilla tukuittain. Suoraan lähinaapuri Crystal Palacen valioliigamiehistöön myytiin hiljattain saman pelipaikan Marc Guehi.

Simeu ei ollut aivan Guehin etäisyydellä poikkeuksellisesta uroteosta: näytön paikan saamisesta Chelsean edustusryhmässä. Hän siirtyy Saintsiin nyt kolmivuotisella sopimuksella ja aloittaa uransa rannikkoseudulla ensin seuran B-joukkueesta.

Samalla kun Chelsea kauppaa omia kasvattejaan toisaalle, se on valmis massiivisiin satsauksiin tuodakseen sisään superähtiä. Yksi sellaisista on seuralle jo takavuosilta tuttu. Romelu Lukaku vietti seuran kirjoilla vuodet 2011-2014, ennen kuin tuli kaupatuksi Evertoniin. Belgialainen puhkesi Merseysidella kukkaan, ja Mancheser United päätyi maksamaan hänestä vuonna 2017 peräti 85 miljoonaa euroa. Viime keväänä Lukaku voitti Internazionalen kanssa Serie A -mestaruuden.

Sportitalia kertoo, että Chelsea olisi nyt ollut valmis maksamaan Lukakusta 130 miljoonaa euroa, mutta Internazionalen kanta on selkeä: hyökkääjä ei ole myytävänä.