[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Southamptonin ankeaa viime kautta tuskin kovin moni Saints-kannattaja hyvällä muistelee. Kelvollisen edelliskauden joukkueen peräsimessä vetänyt Claude Puel sai kesällä yllätyspotkut, koska hänen luotsaamansa pelityyli oli seurajohdolle turhan puolustusvoittoinen. Puelin korvannut Mauricio Pellegrinokaan ei kuitenkaan kestänyt valmennusvastuussa koko kautta, vaan loppukauden pelastusoperaatiota suorittamaan palkattiin maaliskuussa kokenut Mark Hughes.

Southampton oli lähestulkoon yhtä huono kotipeleissään kuin vieraissa, sillä St Mary’s Stadiumilta plakkariin tarttui 19 pistettä ja vieraista 17. 36 pinnaa oli lopulta kolme enemmän kuin sarjasta pudonneilla Swansealla ja Stokella.

Saints ei voittanut koko kauden aikana kertaakaan kahta peliä peräkkäin. Toisaalta pisin tappioputkikin oli vain kolmen pelin mittainen, sillä tasapelejä joukkue pelasi peräti 15 – eniten koko sarjassa. Pahimmillaan Southampton pelasi 12 peliä ilman voittoa, ja juuri tuolloin se valahti putoamisviivan alapuolelle.

Mark Hughesin stressinsietokykyä koeteltiin sarjan kolmanneksi viimeisellä kierroksella toden teolla, kun Southampton menetti elintärkeässä ottelussa Evertonia vastaan 1-0 -voittonsa tasapeliksi vasta pitkän lisäajan viime hetkillä. Seuraavan kierroksen kohtalonottelussa Swansea kuitenkin kukistui 1-0 -numeroin, ja Southampton käytännössä sinetöi sarjassa säilymisensä.

Jos tuntuu Claude Puelin potkut jälkikäteen hätiköidyltä päätökseltä, ei Southampton loistanut pelaajamarkkinoillakaan. Yksikään kautta varten tehdyistä hankinnoista ei loistanut, ja merkittävin siirto olikin pitkän uuvutustaistelun jälkeen tammikuussa Liverpooliin puolustajien ME-hinnalla myyty Virgil Van Dijk.

Southamptonin kauden valopilkku oli todella rikkonaisesta kaudesta huolimatta seitsemään osumaan pystynyt Charlie Austin. Joukkue puolestaan menestyi parhaiten FA Cupissa, jossa se eteni aina välieriin asti. Wembleyn semifinaalissa tuleva mestari Chelsea oli parempi maalein 0-2.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Stuart Taylor (ilman seuraa)
Maalivahti, 37 vuotta

Arsenalin kasvatti ja Gunnersissa mestaruuskaudella 2001-2002 kymmenen ottelua pelannut Taylor toimi viime kaudella Southamptonin kolmosvahtina pelaamatta peliäkään. Itse asiassa Taylor ei ole koskaan pitkällä urallaan pelannut yli kymmenen sarjapelin kautta. Viimeiseen kahdeksaan kauteen mahtuu pelattuja sarjaotteluita vain seitsemän. Sopimus umpeutui.

Kuva: Getty Images

Jérémy Pied (ilman seuraa)
Oikea laitapuolustaja, 29 vuotta

Ranskalaispakki siirtyi Pyhimyksiin Claude Puelin hankintana kaksi vuotta sitten, miesten teiden kohdatessa jo kolmannessa seurassa. Kahden kauden aikana Pied pelasi kuitenkin vain kuusi valioliigapeliä, eikä sopimusta enää jatkettu.

Kuva: Getty Images

Florin Gardos (Universitatea Craiova)
Keskuspuolustaja, 29 vuotta

14 A-maaottelua pelannut romanialainen siirtyi kotimaahansa kevätkauden lainalle viime helmikuussa. Koska Southampton ei tarjonnut Gardosille jatkosopimusta, päätti mies jatkaa samassa seurassa. Gardos oli siirtynyt Southamptoniin verrattain suurin odotuksin kesällä 2014, mutta kesällä 2015 sattunut vakava polvivamma teki nelivuotisesta rupeamasta täysin torson.

Kuva: Getty Images

Dušan Tadić (Ajax)
Hyökkäävä keskikenttä, 29 vuotta

Serbialainen pelintekijä oli Ronald Koemanin ensimmäinen hankinta Southamptoniin kesällä 2014. Kaksi kertaa Eredivisien syöttötilaston voittanut Tadić koki tähtihetkensä jo ensimmäisellä kaudellaan, kun hän teki yhden maalin ja alusti peräti neljä, kun Saints kuritti Sunderlandia peräti maalein 8-0.

Tadić teki parhaalla Southampton-kaudellaan seitsemän maalia ja viimeiselläkin kuusi, mutta ei silti täyttänyt odotuksia. Siitä huolimatta seura myi hänet takaisin Hollantiin jopa pienellä voitolla. Serbian vuoden 2016 parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Tadić pelasi tänä kesänä maansa kaikissa kolmessa MM-kisaottelussa.

Kuva: Getty Images

Guido Carrillo (Leganés)
Keskushyökkääjä, 27 vuotta

Southampton hankki argentiinalaishyökkääjän Monacosta viime tammikuussa muhkealla 21,5 miljoonan euron siirtosummalla. Maalitili ei kevätkaudella Valioliigassa vielä auennut, ja niinpä suurhankinta lainattiin täksi kaudeksi Espanjaan vauhtia hakemaan. Leganésissa Carrillo pääsee työskentelemään Southamptonista tutun valmentajansa Mauricio Pellegrinon alaisuudessa, ja ainakin kannattajat tuntuvat olevan lainadiilistä innoissaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Angus Gunn (Manchester City)
Maalivahti, 22 vuotta

Angus Gunn on nimi, joka kannattaa ehdottomasti painaa mieleen. Vaikka Southamptonilla onkin riveissään Englannin maajoukkuerinkiin kuulunut Fraser Forster, edustaa Gunn pikemminkin Englannin maajoukkueen tulevaisuutta.

196-senttinen Gunn vietti Manchester Cityssä vuodet 2011-2017, mutta paikkaa edustusjoukkueesta ei koskaan löytynyt. Viime kauden hän pelasi lainalla kasvattajaseurassaan Norwichissa, ja olikin yksi Kanarialintujen suurimmista onnistujista. Tänä kesänä oli vuorossa reilun 11 miljoonan euron siirto Southamptoniin, ja valioliiagadebyyttiään suurlupauksen tuskin kovin kauaa tarvitsee odotella.

Gareth Southgate on kutsunut pariin otteeseen Gunnin jo A-maajoukkueenkin ilmapiiriä haistelemaan, mutta nuorella torjujalla on edelleen mahdollisuus vaihtaa edustusoikeutensa myös Skotlannin paitaan. Angus Gunnin isä – maalivahti hänkin – kun edusti maajoukkuetasolla juuri Skotlantia.

Kuva: Getty Images

Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach)
Keskuspuolustaja, 26 vuotta

MM-kisoissakin vakuuttanut kaksimetrinen toppari siirtyy Englantiin kahdeksan Saksassa – äitinsä kotimaassa – vietetyn vuoden jälkeen. Bundesliigassa Tanskan maajoukkuepelaaja on niittänyt varauksetonta arvostusta, ja nyt on aika ottaa Valioliiga haltuun. 25 miljoonan euron siirtosumma teki Vestergaardista Southamptonin ennätyshankinnan.

Kuva: Getty Images

Mohamed Elyounoussi (Basel)
Vasen laitahyökkääjä, 24 vuotta

Marokossa syntynyt Norjan maajoukkuepelaaja teki kahden kauden aikana Baselissa 22 pääsarjamaalia ja sai rahakkaan siirron Valioliigaan. Pizzerian omistajan poika saanee välittömästi suuren roolin Southamptonin kokoonpanossa.

Kuva: Getty Images

Stuart Armstrong (Celtic)
Hyökkäävä keskikenttä, 26 vuotta

Skotlannin maajoukkuepelaaja on valittu peräti kolme kertaa Skotlannin pääsarjan tähdistökentälliseen. Kaudella 2016-2017 tehtaili Celticille peräti 15 liigamaalia, mutta loukkaantumisten vaivaama viime kausi oli vaikeampi ja osumia syntyi vain kolme.

Katso kaikki Southamptonin kesän siirrot tästä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Huuhkajien kapteeni Tim Sparv edusti Southamptonin akatemiaa vuosina 2003-2007

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

54-vuotias Mark Hughes on todellinen Valioliigan konkari. Hän edusti pelaajaurallaan viittä sarjassa pelaavaa joukkuetta ja valmentajana Southampton on kuudes hänen alaisuudessaan oleva valioliigajoukkue.

Pelaajana hänet muistetaan muun muassa Manchester Unitedista, jossa hän voitti Valioliigan mestaruuden kahdesti. Valmentajaurallaan hän on pisimpään edustanut Stokea, Blackburnia ja Manchester Cityä. Jo kohtuullisen pitkästä urastaan huolimatta hänelle ei ole kertynyt pokaaleja valmentajana.

Vaikka pokaaleja ei ole tullut, on Hughes ollut parhaimmillaan erinomainen valmentaja. Valitettavasti enää ei voi sanoa täysin samaa. Saints-luotsi ei ole pysynyt pelin kehityksessä mukana parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka valmentajan tulisi pyrkiä koko ajan kehittymään siinä missä pelaajienkin.

Hughesin saldo ei ole ollut viime aikoina parhaasta mahdollisesta päästä. Kentällä olevat pelaajat kantavat päävastuun tuloksen tekemisestä, mutta jotain kertoo se, että Hughesin joukkueet ovat 2010-luvulla saaneet pisteitä keskimäärin vain 1,16 ottelua kohden.

Viime kaudella Hughes oli Southamptonin valmentajana vain maaliskuusta eteenpäin. Hän onnistui säilyttämään joukkueen sarjapaikan, mutta sitä ei voi kyseisellä materiaalilla pitää saavutuksena. Joka tapauksessa näytöt toivat valmentajalle kolmen vuoden jatkosopimuksen.

Southampton tulee todennäköisesti pelaamaan 4-2-3-1-formaatiolla. Sillä on käytössään kohtalaisen vahva kokoonpano, mutta viime kauden lopun perusteella Hughes ei osaa ottaa siitä kaikkea hyötyä irti. Joukkueen pelaamisesta on vaikea löytää selkeitä usein toistuvia ratkaisumalleja, joilla pyritään pääsemään vaarallisille maalintekosektoreille. Liian usein se päätyy vain heittelemään keskityksiä, jotka ovat tilastollisesti huonoin murtautumistapa.

Hughesilla olisi nyt näytönpaikka, sillä viime vuosina suorittaminen ei ole ollut kovin vahvaa. Olisi yllättävää, jos näkisimme merkkejä paremmasta tällä kaudella, mutta ehkä Hughes yllättää meidät.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1532341635270{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Oriol Romeu

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Southamptonin keskikentän keskustassa operoiva Oriol Romeu on pelipaikallaan jopa hieman aliarvostettu pelaaja. FC Barcelonan kasvatilla on todella iso vastuu Saintsin pelaamisessa ja hän hoitaa tehtävänsä hyvin.

Puolustaessa on hyvä kiinnittää huomiota Romeun pelinlukutaitoon, sijoittumiseen ja fyysisiin ominaisuuksiin. Hän voittaa usein pääpalloja, katkoo syöttöjä, ehtii ensimmäisenä kakkospalloille ja tunnistaa milloin tulee rikkoa.

Kun Southamptonilla on pallo, näkee Romeusta välittömästi hänen Barcelona-taustansa. Hän osaa tehdä itsensä pelattavaksi, pyrkii lukemaan peliä aina pari siirtoa eteenpäin ja omaa hyvän syöttötaidon. On vain harmi, että osa hänen pallollisesta osaamisestaan menee hieman hukkaan Southamptonissa.

Romeu on tasainen suorittaja, jonka peruspelaaminen on erinomaisella tasolla. Hän ei ehkä ole yhtä näyttävä kuin jotkut muut pelipaikkansa pelaajat, mutta hän on juuri sen kaltainen pelaaja, jota Southampton keskikentälleen tarvitsee.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 17

Kuten olemme jo tuoneet esille, Southamptonin materiaalilla pitäisi taistella muusta kuin sarjapaikan säilyttämisestä. Tästä huolimatta emme usko, että joukkueella on edessään yhtään sen helpompaa sesonkia kuin viime kaudella.

Povaamme siis Saintsille vaikeaa kautta ja pääsyy on siinä, että joukkue on melko huonosti organisoitu, jos suhteutetaan asia siihen, että kyse on valioliigajoukkueesta. Pelaaminen oli viime kaudella todella sekavaa ja vaikka Hughes onnistui säilyttämään Southamptonin sarjapaikan, ei havaittavissa ollut isossa kuvassa merkkejä valoisammasta tulevaisuudesta.

Southampton kaipaisi joukkueeseensa myös pelaajaa, joka pystyy tekemään tasaiseen tahtiin maaleja. Viime kaudella joukkueen sisäisen maalikuninkuuden voitti Charlie Austin vain seitsemällä osumalla, joten tällä kaudella jonkun pitäisi ottaa isompaa vastuuta viimeistelystä – mutta kenestä on siihen?

Esiin on nostettava myös joukkueen tehokkaimman pelaajan Dušan Tadicin myynti AFC Ajaxiin. Kyseessä oli paha menetys ja ainakaan toistaiseksi Southampton ei ole löytänyt saman tasoista korvaajaa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=56 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]