Norwichin manageri Daniel Farke voi taputtaa itseään olkapäälle. Farken joukkue aiheutti lauantaina kauden toistaiseksi suurimman yllätyksen, kun se voitti Valioliigassa sarjan hallitsevan mestarin Manchester Cityn 3-2. (Lue otteluraportti)

Voiton takuumiehenä hääri Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki, joka teki yhden maalin ja syötti toisen. Suomalaishyökkääjä on tehnyt viidellä ensimmäisellä kierroksella yhteensä kuusi osumaa ja syöttänyt kaksi.

– Tietysti tämä on erityinen päivä meille ja tälle seuralle. Meillä oli vastassa yksi maailman parhaista joukkueista ja meillä oli niin paljon loukkaantumisiakin, kommentoi Farke BBC:lle.

– Meillä oli oltava erityinen suunnitelma Cityä varten, koska he ovat maailman paras joukkue, mutta meillä oli takaiskujakin loukkaantumisten takia. Mutta me ansaitsimme voiton tänään, olimme erinomaisia.

Farke kiitteli myös ykköstykkkiään Pukkia.

– Teemu oli loistava, ei pelkästään maaliensa, vaan myös hänen työmääränsä takia. Teemu ajattelee aina ensin joukkueen etua. Siksi hän ansaitsee kaiken saamansa ylistyksen.

[readmore from=Teemu-Pukki]

– Me haluamme voittaa jokaikisen pelin ja me yritämme puolustaa. Me emme voi vain painaa nappulaa ja pysäköidä bussia [maalimme eteen]. Meidän on mentävä sillä, mitä meillä on ja sillä, mihin uskomme, mikä tarkoittaa hyökkäämistä. Mutta tänään ei ollut mahdollista dominoida palloa, joten meillä oli erityinen suunnitelma, ja onneksi se toimi hyvin.

Manchester City kärsi ottelussa kauden ensimmäisen tappionsa ja jäi samalla viiden pisteen päähän sarjakärki Liverpoolista, joka voitti lauantaina omassa ottelussaan Newcastlen 3-1.

Cityn manageri Pep Guardiola ei ollut turhan huolissaan tappiosta.

– Se oli hyvä ottelu. Heillä (Norwichilla) oli kolme tai neljä paikkaa. Samalla tiedän, mihin me pystymme. Rakastan pelaajiani, on kunnia olla heidän kanssaan, kommentoi Guardiola Sky Sportsille.

– Ihniset eivät voi odottaa, että voittaisimme koko ajan ja keräisimme aina sata pistettä. Me toivumme tästä ja palaamme.

Näe ja koe Teemu Pukki -huuma! Valioliiga.com ja urheilumatkatoimisto Björk & Boström järjestävät LUKIJAMATKAN Teemu Pukin kotiotteluun! Lue lisää TÄSTÄ.