Brittimedia väläytteli Teemu Pukin penkittämistä – selostajakonkari on täysin eri mieltä: ”Pukin pelaamisessa ei ole ollut mitään vikaa”

© Kuva: Getty Images

Viasatin studiotiimi matkusti perjantaiaamuna Englantiin. Lauantaina suomalainen jalkapalloväki saa nauttia tv:n välityksellä paikan päällä järjestetyistä studiolähetyksistä, kiitos suomalaisen Rovion, jonka hittituote on Angry Birds -peli – yksi Evertonin suurista sponsoreista.

Viasat järjestääkin studiolähetyksen vajaat 40 000 katsojaa vetävältä Goodison Parkilta, jossa Everton ottaa mittaa Teemu Pukin tähdittämästä nousijajoukkueesta Norwichista.

Huuhkajien ykköstykki Pukki, joka teki marraskuun maaottelutauon aikana kolme maalia kahdessa ottelussa, on ollut tulikuuma maajoukkueessa mutta jäänyt Kanarialintujen kärkipäässä ilman maalia jo seitsemässä peräkkäisessä sarjaottelussa.

Norwichin paikallislehden Norwich Evening Newsin toimittaja Chris Lakey väläytteli vaihtoehtoa, että Pukki voitaisiin penkittää ja kärjessä voitaisiin kokeilla Josip Drmicia.

Lue aiheesta lisää täältä.

Lauantain Everton-Norwichin paikan päällä selostava Mikko Innanen ei ole alkuunkaan samoilla linjoilla, vaan selostajakonkari puhuu vahvasti Pukin puolesta.

– Kai tämän voi vähän niinkin kääntää, että eipä ole myöskään tarjoilu pelannut. Kuten olen maininnut, niin Pukista on havainnut toisinaan lievää turhautuneisuuttakin. Eikä välttämättä ihme, kun siinä on ollut niin hirveä väli sen keskikentän ja yksinäisen kärjen välillä, Innanen sanoo Valioliiga.comille.

– Pukin työmoraalia ei voi kukaan kyseenalaistaa. Hän on tullut koko ajan alaspäin ja voittanut monia irtopalloja mies miestä vastaan -tilanteissa.

– Ilman minkäänlaista kotiinpäin vetämistä sanon, että tuntuu ajoittain siltä, että muut pelaajat eivät suoraan sanottuna ole olleet Pukin tasolla. Pukin pelaamisessa ei ole ollut mitään vikaa. Peli toisensa jälkeen hän on ollut Norwichin parhaimmistoa tai jopa paras.

Norwich ei juuri tuhlannut rahaa uusiin pelaajahankintoihin, vaikka sarjaporras vaihtui. Joukkue pulitti yhteensä vain 1 100 000 puntaa uusista hankinnoista. Summa on hyvin niukka, kun sitä vertaa vaikka tulevan vastustajan Evertonin vastaavaan. Everton käytti kesän aikana huimat 114 miljoonaa puntaa.

– Tuon (Norwichin käyttämän rahamäärän) täytyy olla maailmanennätys Valioliigassa summan vähyydessä! Innanen nauraa.

Innanen ymmärtää osittain Norwichin päävalmentajan Daniel Farken ajattelutavan siirtopolitiikassa. Farke on sanonut haluavansa antaa seuran nostaneille ”omille pojille” mahdollisuuden pelata korkeimmalla sarjatasolla.

– Mutta kun Mestaruussarjan ja Valioliigan välillä on aikamoinen ero. Jos käyttää pelaajahankintoihin 1 100 000 pntaa, niin voi miettiä onko se nykyjalkapallossa vähän vai paljon, Innanen heittää.

Vastaus on tietysti vähän. Tilanne siirtopolitiikassa saattaa muuttua pakon edessä tammikuun siirtoikkunassa, vaikka Farke on aiemmin sanonut, ettei seuralla ole silloinkaan suunnitelmia isoihin hankintoihin.

Värväyksiä saattaa kuitenkin olla jopa pakko tehdä, sillä varsinkin puolustuspäässä riittää poissaolijoita. Grant Hanley ja Timm Klose ovat olleet jo jonkin aikaa sivussa vammojen takia, ja laitapakki Jamal Lewis loukkaantui maaottelutauolla. Pohjoisirlantilaisen pelaaminen lauantaina on epävarmaa, samoin saksalaisen Christoph Zimmermannin.

Norwich on sarjajumbona kerättyään 12 ottelusta vain seitsemän pistettä. Evertonille pinnoja on tuplasti enemmän.

– En haluaisi sivuuttaa Evertonin pääsyä omalle tasolle – vihdoin ja viimein. He voittivat (viime pelissä) Southaptonin 2-1 ja ovat cupin pelit mukaan lukien pelanneet kolme viimeistä peliä ilman tappioita. Kun vertaillaan Norwichin naurettavaa siirtomarkkinoilla tuhlaamaa summaa ääripää Evertoniin, niin huh! Se on kuin eri planeetoilta.

Innanen muistuttaa, ettei mammonan tuhlaaminen takaa sarjapaikkaa tai menestystä. Hän ei kuitenkaan käsitä Norwichin tapaa lähteä kauteen säästellen. Farken on hänen mielestään jopa pakko hankkia lisävahvistuksia tammikuussa, jotta sarjapaikka on mahdollista säilyttää.

Entä päättyykö Pukin kuiva kausi vihdoin lauantaina?

– Miksi Pukki ei osuisi taas Merseysidella, kuten osui myös naapuria Liverpoolia vastaan kauden avausottelussa? Uskotaan siihen! Innanen vastaa.

Everton-Norwich näkyy lauantaina 23.11. klo 16.55 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Mikko Innasen selostamana.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!