Suomen huoltajalegenda kutsuttiin kunniavieraaksi Huuhkajien pukukoppiin – Teemu Pukki syöksyi onnittelemaan heti ratkaisupelin päätyttyä

© Kuva: Juha Tamminen

Gunnar Yliharjun nimi on noussut tapetille kuluvan maaottelutauon aikana. Yliharju, 79, on Suomen jalkapallomaajoukkueen huoltajalegenda, joka otettiin pestiin jo yli 50 vuotta sitten.

Suomen hyökkääjätähti Teemu Pukki ei jättänyt hänelle tuttua Yliharjua huomiotta pelin päätösvihellyksen jälkeen. Heti pillin soitua Pukki asteli suoraan kentältä onnittelemaan Yliharjua siitä, että Suomi oli saavuttanut paikan ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Pukki oli Suomen sankari tekemällä kaksi maalia 3-0-voitossa lilliputtimaasta.

Yliharju antoi keskiviikkoiltana tunteikkaan haastattelun Ylen A-studion lähetyksessä. Kun aiheena oli perjantain tuleva Liechtenstein-ottelu ja mahdollinen EM-kisapaikka, Yliharju kertoi liikuttuneena, että voisi vaikka ”tästä maailmasta tyytyväisenä mennäkin”, jos kisapaikka siunaantuisi.

Moni herkistyi nähdessään tunteikkaan videohaastattelun, samoin Pukki, joka kertoi ottelun jälkeen Yliharjun olleen kunniavieraana Huuhkajien pukukopissa.

– Varmaan jokainen meidän pelaaja on varmasti ollut ”Gunun” huollettavana, ja itsekin olin monta vuotta hänen kanssaan. Oli se aika mahtava juttu myös Gunulle. Aika semmoinen hyvä fiilis siellä oli. Nautittiin toisistamme ja halailtiin siinä, Pukki kertasi pukukopin tapahtumia voiton jälkeen.

Kopissa kuultiin enemmän naurua kuin onnesta johtuvaa itkemistä.

– En usko, että siellä siinä vaiheessa itkettiin. Itkut varmaan tuli jo aikaisemmin. Mutta siellä oli tosi hyvä fiilis, nauratti ja shamppanjat räjäytettiin sinne Klubin (HJK) koppiin, Norwich Cityä edustava Pukki avasi.

Suomen kapteeni Tim Sparv oli kertonut ennen perjantain ottelua maajoukkuepäällikkö Lennart Wangelille haluavansa Yliharjun tulevaan mukaan pukukoppiin, jos Suomi voittaa perjantaina.

Tämä toteutui, ja näin ollen huoltajalegenda pääsi mukaan ansaittuihin voitonjuhliin.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen