Teemu Pukille harvinainen maali – teki pelikaverinsa kanssa myös valioliigahistoriaa

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukki katkaisi sunnuntaina kahdeksan valioliigapeliä kestäneen kuivan kautensa, kun hän onnistui maalinteossa Arsenalia vastaan (lue raportti ottelusta). Maali oli suomalaiselle erittäin harvinaislaatuinen, sillä se syntyi rangaistusalueen ulkopuolelta. Pukki oli tehnyt 31 edellistä maaliaan boksin sisältä. Viimeksi hän oli maalannut yli 16 metristä syyskuussa 2018.

Samassa 2-2 -lukemiin päättyneessä ottelussa Norwichilta onnistui maalinteossa myös 21-vuotias Todd Cantwell, Norwichin toiseksi paras maalintekijä. Pukki ja Cantwell ovatkin erikoistuneet nimenomaan sarjan kuuden suuren rankaisijoiksi. Kumpainenkin kaksikosta on onnistunut maalinteossa Manchester Cityä, Chelseaa ja Arsenalia vastaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Valioliigan historiassa, kun saman joukkueen duo onnistuu kyseisiä kolmea seuraa vastaan maalinteossa yhden kauden aikana. Lisäksi Pukki on maalannut kertaalleen Liverpoolia vastaan.

Teemu Pukki on seitsemällä maalillaan Norwichin kauden paras maalintekijä Valioliigassa. Neljän maalin Cantwell on tilastossa toisena. Kukaan muu Norwichin pelaajista ei ole vielä yli yhteen maaliin pystynyt.