Teemu Pukki katkaisi sunnuntaina kahdeksan valioliigapeliä kestäneen kuivan kautensa, kun hän onnistui maalinteossa Arsenalia vastaan (lue raportti ottelusta). Maali oli suomalaiselle erittäin harvinaislaatuinen, sillä se syntyi rangaistusalueen ulkopuolelta. Pukki oli tehnyt 31 edellistä maaliaan boksin sisältä. Viimeksi hän oli maalannut yli 16 metristä syyskuussa 2018.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Teemu Pukki's goal today was his first scored from outside the box since Reading away in September 2018.

It ends a run of 31 penalty box goals in a row for the GOAT #ncfc 🔰 🇫🇮

Samassa 2-2 -lukemiin päättyneessä ottelussa Norwichilta onnistui maalinteossa myös 21-vuotias Todd Cantwell, Norwichin toiseksi paras maalintekijä. Pukki ja Cantwell ovatkin erikoistuneet nimenomaan sarjan kuuden suuren rankaisijoiksi. Kumpainenkin kaksikosta on onnistunut maalinteossa Manchester Cityä, Chelseaa ja Arsenalia vastaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Valioliigan historiassa, kun saman joukkueen duo onnistuu kyseisiä kolmea seuraa vastaan maalinteossa yhden kauden aikana. Lisäksi Pukki on maalannut kertaalleen Liverpoolia vastaan.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
A Premier League first 🤝

Norwich City's Teemu Pukki and Todd Cantwell are the first pairing in @premierleague history to both score in the same game against Manchester City, Chelsea and Arsenal within a single season #ncfc 🔰

Teemu Pukki on seitsemällä maalillaan Norwichin kauden paras maalintekijä Valioliigassa. Neljän maalin Cantwell on tilastossa toisena. Kukaan muu Norwichin pelaajista ei ole vielä yli yhteen maaliin pystynyt.