Asiantuntija pitää Teemu Pukin sivussa pysymistä viisaana päätöksenä – ”Sitä ei haluta presidentistä lähtien!”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukin edustaman Norwichin viikon takainen FA Cupin ottelu tuotti voiton Prestonia vastaan. Pukki oli loukkaantuneena sivussa, mutta joukkue pystyi silti voittamaan vieraspelinsä 4-2. Pukin poissaolo jatkuu myös tänä viikonloppuna Valioliigassa, kun vastaan asettuu Manchester United.

Vasta 18-vuotias Adam Idah teki Prestonia vastaan hattutempun, eli ainakin lyhyellä aikavälillä Pukin tehot saatiin korvattua.

– Idahin tilanteen voi käsitellä kahdella tavalla. Voi lähteä Norwichissa kylille rotsi auki ja henkseleitä paukutellen. Siitä suoraan Old Traffordille, ja sitten astutaankin karuun todellisuuteen. Voi myös mennä koppiin ikään kuin plankkaamaan Teemun kenkiä, olla nöyränä ja ottaa kaikki ohjeet vastaan ja valmistautua hyvin. Sanomattakin on selvää, kummalla tavalla pärjää paremmin. Toki pitää nauttia ja olla ylpeä, mutta samalla muistaa, että on myös pelaajia, jotka ovat paukuttaneet vuosien ja vuosikymmenten aikana ison määrän maaleja, Viasatin jalkapalloasiantuntija Mika Kottila sanoo Valioliiga.comille.

Kottila ei halua nähdä Pukkia kentällä ”liian aikaisin”.

– Jotenkin haluan uskoa siihen, että nyt ei kauheasti katsota sitä, ketä vastaan tämä peli on, vaan katsotaan sitä vammaa ja vähän pidemmälle kuin kahta seuraavaa viikkoa. Jos tullaan liian aikaisin, niin sitten edessä voi olla pidempi huili. Sitä taas ei halua Norwich, Teemu, eikä koko Suomen kansa presidentistä lähtien, että hänelle tulisi pidempi huili.

United hävisi aiemmin viikolla liigacupissa paikallisvastustaja Citylle 1-3 ja sen edellinen valioliigaottelu päättyi Arsenalia vastaan 0-2-tappioon. Keskikentän tähden Paul Pogban nilkka on leikattu, ja ranskalaisen pitkittyvä poissaolo tulee hankaloittamaan edelleen Unitedin hyökkäyspelaamista.

– Unitedilla on ollut vaikeuksia syvälle vetäytyviä joukkueita vastaan. Norwich on lähtökohtaisesti lähtenyt siitä, että he pyrkivät pitämään palloa ja syvällä puolustaminen ei ole ollut sellaista niin kuin monella muulla, joita vastaan Man Unitedilla on ollut vaikeuksia. Siksi Unitedin syksyn peli Norwichia vastaan ei ollut heille niin vaikea kuin moni muu, Kottila sanoo viitaten manchesteriläisten syksyiseen 3-1 -vierasvoittoon Carrow Roadilla.

Norwich taas on ollut hyvä suurseuroja vastaan, mistä kertoo voitto Manchester Citystä ja tasapelit Arsenalia, Leicesteriä ja Tottenhamia vastaan.

Norwichin tilanne Valioliigassa on kuitenkin tukala, sillä se on 14 pistettä keränneenä Valioliigan jumbona, ja matkaa säilyjän paikalle on jo seitsemän pistettä. Yksi Kanarialintujen kauden kirvelevimmistä tappioista tuli tapaninpäivänä juuri viivan päällä olevaa Aston Villaa vastaan. Norwich on hävinnyt jo kauden molemmat Villa-pelinsä sekä kertaalleen myös 19. sijalla olevalle Watfordille ja pelannut 18. olevaa Bournemouthia vastaan tasan.

Manchester United-Norwich nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa lauantaina 11.1. kello 17. Lauantain studiolähetys käynnistyy heti Crystal Palace-Arsenal -ottelun jälkeen.

Kimmo Mäkinen

Kertoimet ottelulleEverton - Manchester United01.03.2020