Norwichin sankari Teemu Pukki: ”Muut eivät ehkä usko meihin, mutta me uskomme”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ja Norwichin tähtihyökkääjä Teemu Pukki näytti lauantaina, miksi hänet valittiin aiemmin tällä viikolla Suomen Vuoden urheilijaksi.

Pukki, 29, iski kauden kymmenennen maalinsa Valioliigassa, kun putoamista vastaan taisteleva Norwich kaatoi Bournemouthin Valioliigan jumbokamppailussa 1-0 (lue otteluraportti).

Suomalaiskärjen maali syntyi reilun puolen tunnin kohdalta rangaistuspotkusta. Pallo vietiin pilkulle, kun Bournemouthin toppari Steve Cook torjui Ondrej Dudan laukauksen kädellään ja esti siten palloa menemästä maaliin.

Pukki latasi pallon keskelle verkkoa ja päätti Norwichin yhdeksän ottelua kestäneen voitottoman putken.

– Tämä on valtava voitto. Olemme pelanneet viime aikoina hyvin, mutta emme ole saaneet täyttä pistepottia. Tämä oli tärkeää joukkueelle ja meidän itseluottamukselle. Vielä on pitkä matka jäljellä, mutta me olemme valmiita taistelemaan, kommentoi Pukki BBC:lle ottelun jälkeen.

– Rangaistuspotkua ei ole ikinä helppo laukoa, ja minun oli odotettava pitkä aika ennen kuin sain ampua. Olin kuitenkin varma, että teen maalin.

– Meillä on ollut vaikeuksia saada kolme pistettä, kun vastassa on ollut joukkue, joka on samoilla sijoilla, joten tämän päivän voitto oli tärkeä. Muut eivät ehkä usko meihin, mutta me uskomme.

Sarjanousija Norwich on Valioliigassa viimeisenä, kuuden pisteen päässä putoamisviivasta.

Kertoimet ottelulleBournemouth - Chelsea29.02.2020