Norwichin managerin Teemu Pukki -päätös puhuttaa edelleen – ”En niele sitä ollenkaan”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukin pudottaminen Norwichin vaihtopenkille tärkeässä Everton-ottelussa puhuttaa edelleen Norfolkin alueella.

Eastern Daily Pressin toimittaja Chris Lakey nosti asian esiin maanantain kirjoituksessaan.

Putoamista vastaan taistelevan Norwichin paras maalintekijä Pukki tuli sisään vasta 71. minuutilla, kun joukkue koki viime keskiviikkona 0–1-tappion kotikentällään. Lauantain cup-ottelussa Manchester Unitedia vastaan mies oli avauskokoonpanossa, mutta esitys oli vaisu.

Lakeyn mielestä siitä ei ole epäilystäkään, että tasan kaksi vuotta sitten seuraan hankittu suomalaiskärki ei ole ollut oma itsensä talven varvasvamman jälkeen. Mies on silti Norwichin todennäköisin maalintekijä, ja joukkue tarvitsee kipeästi maaleja voittaakseen otteluja.

– Kolmen kuukauden poissaolon jälkeen hän ei olisi tarvinnut lepuutusta Everton-pelissä. En niele sitä ollenkaan, Lakey kirjoittaa.

– Ja jos olisin joukkuekaveri ja näkisin parhaan pelaajan putoavan kokoonpanosta, ihmettelisin miksi. Jotta Pukki saadaan takaisin parhaalle tasolleen, häntä kohtaan pitää osoittaa luottamusta. Ei sen puutetta, hän jatkaa.

– Kyllä, hän oli surkea Unitedia vastaan, mutta häntä merkkasi 80 miljoonan punnan puolustaja (Harry Maguire). Ja jos tuo perustelu ei riitä teille, kuunnelkaa sitten (Daniel) Farkea, kun hän ilmaisee tasoeron hänen pelaajiensa ja monien vastustajien välillä tappion syyksi.

Norwichin manageri Farke selitti tuoreeltaan Everton-kamppailun jälkeen Pukin penkitystä.

– Välillä tällaisen kuivan jakson ja kirouksen murtamisessa on järkevää ottaa hänet kentälle, kun vastustaja on hieman väsyneempi ja hän pääsee sisään tuorein jaloin. Sitä me yritimme, mutta se ei tuottanut tulosta maalin muodossa.