Teemu Pukki pelaa Norwichissa neljättä kauttaan. Suomalaishyökkääjä siirtyi Kanarialintuihin kesällä 2018 ja on ensimmäisestä kaudestaan lähtien ollut seuralle kultaakin arvokkaampi pelaaja.

Pukki nousi Norwich-kannattajien suosikiksi jo heti debyyttikaudellaan, kun hän teki huimat 29 maalia ja voitti Mestaruussarjan maalikuninkuuden. Norwich juhli kauden päätteeksi nousua Valioliigaan.

Huuhkajat-hyökkääjä jatkoi maalitehtailuaan myös Valioliigassa. Norwichin peli ei kulkenut ja joukkue jäi jumboksi pudoten takaisin Mestaruussarjaan, mutta Pukille voi antaa kaudesta puhtaat paperit. Hän teki joukkueensa 26 maalista 11 ja sijoittui maalipörssin 20. sijalle.

Norwichin palatessa Mestaruussarjaan Pukki oli jälleen ylivertainen pelaaja. Suomalainen takoi 41 otteluun 26 maalia ja Norwich voitti sarjan näytöstyyliin.

Norwichin hissiliike on jatkunut siitä lähtien, kun Pukki saapui seuraan. Nousu, putoaminen, nousu, ja nyt mitä todennäköisimmin edessä on jälleen putoaminen. Norwich on yhdeksän ottelukierrosta ennen kauden päättymistä sarjajumbona, ja vain massiivinen voittoputki voi pelastaa sarjapaikan.

Vaikka Norwich on jälleen ollut täysi turisti Valioliigassa, Pukille voi antaa tälläkin kertaa puhtaat paperit. Hän on tehnyt kahdeksan ja syöttänyt kaksi 18 Norwichin tekemästä maalista.

Pukki on ollut tasaisen varma suorittaja jo neljän kauden ajan. Ensimmäisellä kaudellaan hän ylisuoritti maaliodottamaan nähden, mikä oli huima temppu. Sen jälkeen maaliodottama ja tehdyt maalit ovat kulkeneet käsi kädessä.

Mutta jatkaako Pukki Norwichissa myös ensi kaudella, vai onko edessä seurasiirto? Se on hyvä kysymys.

Ensi viikolla 32 vuotta täyttävän Pukin sopimus päättyy kuluvaan kauteen. Sopimukseen sisältyy optio yhdestä lisävuodesta, mutta onko Norwichilla varaa käyttää se?

Athleticin mukaan optioon sisältyy ”valioliigapalkka”, mikä on arvioiden mukaan peräti 50 000 puntaa viikossa. Jos ja todennäköisesti kun Norwich pelaa ensi kaudella Mestaruussarjaa, se ei ymmärrettävistä syistä pysty maksamaan pelaajilleen samantasoisia palkkoja, kuin mitä Valioliigassa pelatessaan.

Norwich on tämän johdosta kesällä todella kinkkisen kysymyksen edessä: Maksaako seura itsensä kipeäksi käyttämällä kultakimpaleensa option, vai päästääkö se monta vuotta joukkueen ykköstähtenä loistaneen hyökkääjän menemään ilman siirtokorvausta?

Ei mikään helppo päätös, sillä olemassa on vain kaksi enemmän tai vähemmän huonoa valintaa.