Entinen Anfield-sankari täräyttää: Liverpoolin huippuhankinta ei sovi joukkueen pelitapaan – ”Sotkee dynamiikan”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin ja Bayern Münchenin entinen keskikenttäpelaaja Dietmar Hamann on kyseenalaistanut Thiago Alcantaran hankinnan, vaikka se innosti kauden alussa suurinta osaa seuran kannattajajoukoista.

Thiago, 29, on pelannut lokakuussa sattuneen polvivammansa takia vain viisi ottelua Valioliigassa. Sunnuntain kärkikamppailu Manchester Unitedia oli kuitenkin jo hänen kolmas peräkkäinen sarjapelinsä Liverpoolin paidassa.

Hamannin mielestä Thiago ei kuitenkaan ole vielä osoittanut istuvansa Jürgen Kloppin pelisuunnitelmaan odotetulla tavalla. Liverpoolissa yli 190 sarjaottelua pelanneen saksalaisikonin mukaan espanjalaistaituri hidastaa joukkueen peliä.

– Ihmiset innostuivat Thiagon saapumisesta paljon. Joidenkin mielestä hän kuitenkin hidastaa asioita, eikä pelaa tavalla, johon Liverpoolissa ollaan totuttu, Hamann kertoi TalkSPORTille.

– Edellisvuosien aikana Liverpoolin keskikenttäpelaajat ovat olleet kovasti työskenteleviä ja taitavia – eivät niin taitavia kuin Thiago – mutta he antavat pallon Sadio Manélle ja Mohamed Salahille ajoissa. Silloin kun he pääsevät haastamaan laidalla ajoissa, on heitä hyvin hankala pysäyttää.

– Hän on hyvä pelaaja, voin sanoa sen. Hän on todella taitava. Mutta Bayernissa ei koskaan ollut sellaista aikaa, jolloin ihmiset olisivat sanoneet: ”Hänen nimensä on löydyttävä joukkueen avauksesta!”

– Thiagon kentällä oleminen sotkee joukkueen dynamiikan. Hän pelaa eri tavalla. Hän on parempi silloin, kun joukkue hallitsee palloa, mutta Liverpool on aina ollut hyvä pallottomana. Pallollisena se liikuttaa palloa nopeasti, eikä Thiago ole sen kaltainen pelaaja.

– On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten joukkueen dynamiikka kehittyy, kun hän alkaa pelaamaan säännöllisemmin. Itse olen hyvin varovainen asian suhteen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.