Tottenhamin toppari Toby Alderweireld haluaa jättää seuran tänä kesänä ja toivoo siirron tapahtuvan EM-kisojen jälkeen, kertoo The Athletic.

Belgialaispuolustaja on kertonut Spursille, että hän on halukas jättämään seuran kuuden yhteisen vuoden jälkeen. Alderweireld, 32, siirtyi Tottenhamiin kesällä 2015 Atlético Madridista 16 miljoonalla eurolla, ja hän on pelannut lontoolaisseurassa 236 ottelua, joista 35 oli päättyneellä kaudella.

Athleticin mukaan Tottenham ei aio estää Alderweireldin lähtöä, jos se saa hänestä sopivan tarjouksen.

Spursin uusi jalkapallojohtaja Fabio Paratici pyrkii hankkimaan tänä kesänä kaksi uutta topparia. Tottenhamin toivelistalla ovat ainakin Sevillan Jules Koundé, Lyonin Joachim Andersen, Internazionalen Milan Škriniar ja Bolognan Takehiro Tomiyasu, josta Spurs teki 15 miljoonan euron tarjouksen, joka hylättiin.

Alderweireldia on huhuttu kotimaansa pääsarjaseuraan Royal Antwerpiin sekä seuroihin Italiassa ja Espanjassa. On myös spekuloitu, että hän palaisi entiseen seuraansa, hollantilaiseen Ajaxiin.

Jähtäväksi nää, onko Alderweireldin kosiskelijoilla varaa hankkia häntä. Belgialaistopparilla on 100 000 punnan viikkopalkalla varustettu sopimus kesään 2023 saakka, joten Spursin ei ole pakko luopua hänestä. Lontoolaisseurassa ollaan kuitenkin tietoisia, että tämä kesä saattaa olla viimeinen mahdollisuus saada Alderweireldista kunnon siirtokorvaus.