Liverpoolin puolustaja rikkomassa jo omaa ennätystään

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin Trent Alexander-Arnold pääsi viime vuonna Guinnessin ennätysten kirjaan, kun hän tehtaili Valioliigassa 12 maalisyöttöä – enemmän kuin yksikään toinen puolustaja yhden kauden aikana sarjan historiassa.

Tällä hetkellä kaikki merkit viittaavat siihen, että Alexander-Arnold rikkoo oman ennätyksensä. Hän alusti maanantaina kaksi osumaa, kun Liverpool voitti West Hamin 3-2, ja nosti samalla tämän kauden saldonsa maalisyötöissä 12:een.

Alexander-Arnold on syöttänyt uransa aikana Englannin pääsarjassa 26 maalia. Valioliigassa ainoastaan Cesc Fàbregas ja Wayne Rooney ovat yltäneet 25 maalisyöttöön nuorempana kuin hän.

Liverpoolin puolustajalupaus saattoi olla tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta joukkueen pelaaminen on herättänyt joitain kysymyksiä kahdessa viimeisimmässä ottelussa. Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Atlético Madrid voitti Liverpoolin 1-0, eikä päästänyt merseysidelaisia laukomaan kertaakaan maalia kohti. Putoamista vastaan taisteleva West Ham taas laittoi sarjakärjen yllättävän koville, vaikkei saanutkaan pisteitä Anfieldilta mukaan.

– Tietysti meistä tuntui, että hallitsimme ottelua, mutta sellaista jalkapallo on. Annoimme heille 2-3 paikkaa. Se [West Hamin avausmaaliin] johtanut erikoistilanne oli luultavasti heidän paras tonttinsa tänään, joten meidän on käytävä se läpi, kommentoi Alexander-Arnold maanantain voiton jälkeen Sky Sportsille.

– Olemme tyytyväisiä voittoon, se on pääasia, mutta meidän on vielä korjattava monia asioita. Kannattajista oli valtavasti apua meille. He olivat uskomattomia, varsinkin kun jouduimme tappioasemaan.

– Me vain jatkoimme yrittämistä, sellaisen ajattelutavan manageri on iskostanut meihin. Se tuotti lopulta tulosta.

Alexander-Arnoldin mukaan hänenkin tehokkuutensa johtuu pitkälti saksalaisvalmentaja Jürgen Kloppin pelityylistä.

– Manageri antaa meille vapauksia. Hän ymmärtää pelaajien ominaisuuksia, ja se on iso juttu meille. Olemme hyökkäävä joukkue, haluamme luoda maalipaikkoja ja satuttaa vastustajia, ja paras keino siihen on saada pelaajat hyökkäämään ja luomaan mahdollisimman monta tekopaikkaa.

Liverpool on Valioliigan piikkipaikalla, 22 pistettä edellä Manchester Cityä, kun 11 kierrosta on pelaamatta. Tätä menoa Kloppin suojatit saatetaan kruunata mestariksi jo ensi kuussa.

– Olemme nyt hyvässä tilanteessa, mutta meidän on jatkettava työntekoa. Sanoisin, että ”luottavainen” on paras sana kuvailemaan ajattelutapaamme, me uskomme omiin kykyihimme. Sanoisin, että kaikkien päällimmäinen tunne on menestyksen nälkä, haluamme voittaa jokaisen ottelun. Haluamme voittaa kaiken mahdollisen.

LUE MYÖS: