Southampton ja Brighton tarjoilivat vuoristorata-ajelua – ei voittajaa

© Kuva: Getty Images

Maanantai-iltana valioliigakierroksen täydentäneessä Southamptonin ja Brightonin välisessä ottelussa mentiin hyvä tovi tasaisen väännön merkeissä, kunnes St Mary’sin isännät ottivat pelin haltuunsa. Tulossa oli kuitenkin melkoinen näytelmä.

Avausjakson loppua kohti mentäessä punavalkoiset saivat useita kaaoksia aikaan Brightonin boksipuolustamiseen, mutta lopullista avainta ei löytynyt. Puolen tunnin kohdalla kuitenkin maalintekoyritykset kirjattiin musertavasti 7-1 isännille.

Kun palloa ei lähietäisyydelle saatu sahattua, otti Pierre-Emile Höjbjerg homman haltuunsa. Tanskalainen pommitti millimetrin tarkan vedon todella kaukaa aivan vasempaan alanurkkaan 35. minuutilla. Hyvin ansaittu johto Southamptonille.

Jos Brightonin pelistä oli ennen avausmaalia puuttunut idea, se ei sen jälkeen avausjaksolla päässyt sellaista edes miettimään – Southampton pyöritti peliä miten tahtoi.

Toiselle puolikkaalle vieraat tulivat täysin uudella ilmeellä, ja olivat pitkään täysin niskan päällä. 63. minuutilla kuitenkin Gaetan Bong kaatoi Danny Ingsin läpiajossa – rangaistuspotku. Joukkueensa suureksi toivoksi nimetty tulokas pamautti kauden kolmannen liigamaalinsa vasempaan alakulmaan, 2-0.

Vain hetki edellisestä, eikä ottelu sittenkään ollut ratkennut. Shane Duffy sai päänsä väliin Anthony Knockaertin vapariin, tilanne 2-1.

Avausjaksolla nähdyn Brightonin ei millään olisi voinut kuvitella nousevan enää peliin mukaan, mutta niin kävi. Kavennuksen jälkeenkin pallo toimitettiin muun muassa pystypuuhun; Seagulls oli aivan eri joukkue. Vaikka Saintsin hyökkäykset tuntuivatkin edelleen organisoidummilta, Brighton raivosi tietään kohti isäntien maalia toistuvasti.

Minuuttia ennen täyttä aikaa Alex McCarthy teki huikean pelastuksen Brightonin kulmapotkutilanteesta. Tätä seurannut toinen kulma johti kuitenkin illan toiseen rankkariin, kun James Ward-Prowse kaatoi pelaajan boksissa. Glenn Murray ampui tasoituksen vieraskannattajien riemuksi keskelle maalia, 2-2.

Vielä lisäajallakin molemmat joukkueet hakivat voittomaalia, mutta sellaista ei enää nähty, vaan päädyttiin pistejakoon.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)