Manchester United kaatoi kotikentällään Brightonin lukemin 3-1 sunnuntaina valioliigaottelussa. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia, ja otti ansaitun voiton.

United aloitti ottelun vahvasti. Andreas Pereira vei joukkueen johtoon onnekkaalla osumalla, kun hänen laukauksensa kimposi Brightonin maaliin ottelun 17. minuutilla.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin manchesterilaiset iskivät toistamiseen. Harry Maguire jatkoi päällään Fredin antaman vapaapotkun maalin eteen, josta Scott McTominay ohjasi pallon maaliin. Maali merkittiin lopulta omaksi maaliksi, kun Davy Pröpper yritti vielä pelastaa tilannetta maaliviivalta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Brighton onnistui nousemaan 64. minuutilla maalin päähän, kun Lewis Dunk puski Pascal Großin antaman kulmapotkun verkon perukoille.

Kotijoukkue vastasi kuitenkin nopeasti. Marcus Rashford laukoi pallon yläriman kautta maaliin Anthony Martialin komeasta esityöstä, kun ottelua oli takana 66 minuuttia. Pari minuuttia myöhemmin Rashfordilla oli tuhannen taalan paikka iskeä illan toinen osumansa, mutta mies laukoi viidestä metristä pallon ohi maalin.

Lisäosumia ottelussa ei nähty, vaikka varsinkin kotijoukkueella oli useita avopaikkoja iskeä lisää maaleja. Manchester United nousi voitollaan tasaisessa sarjataulukossa seitsemänneksi.

Ottelun lisäajalla nähtiin vielä ikävä tilanne, kun Unitedin keskikenttäpelaaja Scott McTominay loukkaantui. Mies jouduttiin taluttamaan kentältä pois.

Manchester United

@ManUtd
3️⃣ goals
3️⃣ points
👊 Job done for #MUFC!

#MUNBHA 3-1

Samaan aikaan pelattiin myös Wolverhamptonin ja Aston Villan välinen kamppailu. Kotijoukkue Wolves voitti ottelun lukemin 2-1. Wolverhampton on pelannut nyt seitsemän ottelua putkeen tappioitta Valioliigassa.

Wolverhampton iski ottelun avausmaalin 41. minuutilla komealla kuviolla vapaapotkusta. João Moutinho syötti pallon takaviistoon Rúben Nevesille, joka ampui pelivälineen 25 metristä vastustamattomasti takakulmaan.

Wolverhampton ratkaisi ottelun 84. peliminuutilla, kun Raúl Jiménez laukoi pallon boksin sisältä alakulmaan Adama Traorén komeasta esityöstä.

Aston Villa teki vielä ottelun lisäajalla kavennusmaalin kulmapotkusta. Maalin iski Trézéguet.

Wolves

@Wolves
FT | #WOL 2-1 #AVL

And that's it. Wolves take all three points! #WOLAVL

⏱🐺

Valioliigakierroksen viimeinen ottelu alkaa klo 18.30, kun huippukamppailussa asettuvat vastakkain Liverpool ja Manchester City. Ottelu on nähtävissä Viaplayssa sekä Viasat Jalkapallo -kanavalla.