Tottenham jäi tasapeliin putoamista vastaan taistelevan Bournemouthin kanssa – oli saada saavin jääkylmää vettä niskaan lisäajalla

© Kuva: Getty Images

Bournemouth ja Tottenham iskivät yhteen torstai-iltana Vitality Stadiumilla Valioliigan 34. kierroksella.

Putoamista vastaan taisteleva Bournemouth nappasi Tottenhamilta lopulta tasapelipisteen, mutta saumoja olisi ollut täyteenkin pistepottiin lisäajan maalintekopaikkojen myötä. Kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Etenkin kamppailun toinen jakso oli rikkonainen. Toisen puoliskon ensimmäisen vartin aikana pallo oli pelissä vain murto-osan peliajasta, sillä useat pelaajat olivat perätysten loukkaantuneina. Bournemouthin Adam Smith sai päähänsä osuman, jonka seurauksena peli oli vajaan kymmenen minuutin ajan poikki.

Tottenham hallitsi avausjaksolla näennäisesti pelitapahtumia ja palloa, mutta ei saanut siitä huolimatta koko ottelussa ainuttakaan laukausta kohti isäntien maalia vartioinutta Aaron Ramsdalea.

12 minuuttia kestäneellä lisäajalla Bournemouthille aukesi muutama maukas maalipaikka. Callum Wilson laukoi isännät johtoon saksipotkumaalillaan, mutta VAR hyläsi osuman, sillä pallo ehti osua Joshua Kingin käteen ennen kuin se ylitti maaliviivan.

Hetkeä myöhemmin King pelasi Harry Wilsonille loistopaikan, joka pääsi nokikkain Hugo Lloris’n kanssa, mutta ranskalaisvahti pelasti Tottenhamin komealla torjunnallaan.

Bournemouth on kolmen pisteen päässä putoamisviivan paremmasta puolesta. Tottenham on sen sijaan jäämässä ensimmäistä kertaa ulos kuuden joukosta yli kymmeneen vuoteen. Kuudentena oleva Wolves on kolme pistettä Tottenhamia edellä.

Alkuillan toisessa sarjaottelussa Everton ja Southampton päätyivät 1-1 -tasapeliin.