Tasapisteistä, sarjan sijoilta 14. ja 15. iltapäiväotteluun lähteneet Southampton ja Burnley tarjoilivat melkoista hurlumhei-jalkapalloilua, jonka päätteeksi pisteet isännille lukemin 3-2.

Siinä, missä kotijoukkue pyrki pelaavaan jalkapalloon harkituilla syötöillä, roiskivat vieraat tutulla taktiikallaan pitkiä ja korkeita palloja. Molemmat pelitavat toimivat ajoittain.

Kyle Walker-Peters vetäisi ottelun avauskympillä melkoiset sakset Erik Pietersin jalkoihin – omalla rankkarialueellaan. Erotuomari Andre Marriner ei tilannetta itse nähnyt, vaan antoi pelin jatkua. Seuraavasta katkosta mentiin kuitenkin VAR-tarkastelujen pariin, ja Marriner kävi jopa itse monitorilla. Pallo lopulta pilkulle, ja siitä Chris Woodin toimesta verkkoon, 0-1.

Southampton-pakin rikkeeseen johtaneen tilanteen aiemmat käänteet aiheuttivat mietintöä; myöskään Pieters ei aivan puhtaasti pelannut.

Kris

@KHall1992
2 arms around KWP, pulls him back to gain an advantage to get to the ball before the foul from Walker-Peters... anywhere else on the pitch, 2 arms around a player is a foul so why not that time!

Squawka Live

@Squawka_Live
Chris Wood thumps his penalty past Fraser Forster.

Southamptonin tilastollinen hallinta alkoi tuottaa joukkueelle toistuvasti maalipaikkoja. Alati tapahtumien keskipisteessä viihtyvä Pieters jäi yhdessä näistä oman joukkuetoverinsa alle, ja väänsi jalkaansa – St Mary’sin aurinkoisella kentällä vietettiin pitkähkö hoivailutauko.

Entinen Stoke-pakki palasi kuitenkin kentälle, ja pian Burnley johti jo kahdella maalilla. Ben Meen valtavan pitkä syöttö päätyi lopulta Matej Vydralle, joka ampui ohi Fraser Forsterin.

Squawka

@Squawka
Matej Vydra has scored two away goals in the Premier League for Burnley.

They have both come against Southampton.

Kauaa ei jouduttu odottamaan, ennen kuin Southampton palasi taas taisteluun mukaan. Stuart Armstrong oli lopulta se pelaaja, joka ohitti Nick Popen alakulmavedollaan, pitkän Saints-syöttöruletin jälkeen.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

Southampton immediately hit back!

Danny Ings flicks it around the corner and Stuart Armstrong bends it in from the edge of the area.

Southampton 1-2 Burnley

Live updates ⤵

#bbcfootball #SOUBUR

Maalin jälkeen kamerat kääntyivät vielä kertaalleen Pietersiin, joka lopulta poistui kentältä. Sean Dyche lähetti hollantilaisen tilalle entisen Leeds-puolustaja Charlie Taylorin.

Southampton tuli tasoihin vielä ennen taukoa, varsin ansaitusti. Danny Ings ohitti varsin helposti ensin Meen, sitten boksissa maihin menneen James Tarkowskin, ja sijoitti pallon Popen jalkojen välistä sisään. 2-2 -lukemat pitivät taukovihellykseen saakka.

Squawka

@Squawka
Danny Ings has now scored in each of his last three Premier League appearances against Burnley.

Haunting his former side again. 👻

Saints vei selkeästi ja ansaitusti

Toinen jakso jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinen päättyi – tuntui todella hämmentävältä ajatella, että Burnley todella oli ollut tässä ottelussa kahden maalin johdossa.

Southampton moukaroi Popen maalia armotta, mutta maajoukkueveskari kesti kuin kestikin, aina 66. minuutille saakka. Theo Walcottin nosto löysi Nathan Redmondin takakulmalta, ja tämä iski voimalla lukemiksi 3-2.

Premier League

@premierleague
GOAL Southampton 3-2 Burnley (66 mins)

What a turnaround! Nick Pope somehow manages to save Danny Ings' effort but the rebound falls to Theo Walcott, whose ball across the box is dispatched by Nathan Redmond

#SOUBUR

Maalintekoyritykset kirjattiin tässä vaiheessa Southamptonin hyväksi peräti 22-4, joten ansaitusta johtoasemasta voitiin puhua.

Forster joutui maalillaan oikeisiin töihin 78. minuutilla, kun Wood suoritti Claretsin viidennen yrityksen ottelussa. Painava veto oli painumassa takakulmaan, mutta 33-vuotias venytti komeasti sormensa pallon tielle. Vain paria minuuttia myöhemmin ottelun avausmaalin tekijä oli taas lähellä tasoitusta, päästyään puskemaan läheltä – jälleen Forster edessä.

Ingsin paluu kentille oli varsin menestyksekäs, saldoksi tältä päivältä tehot 1+1.