Arsenal palasi perjantai-iltana voittokantaan, kun se kaatoi kotikentällään Aston Villan maalein 3-1.

Ottelun avausjakso oli Arsenalin täydellistä hallintaa. Villa oli hätää kärsimässä heti ensiminuuteista lähtien ja joutui tappioasemaan 23. peliminuutin kohdalla.

Emile Smith Rowen antama kulmapotku tavoitti Thomas Parteyn, joka nikkasi pallon alakulmaan ohi Emiliano Martínezin.

Arsenal loi maalipaikkoja kuin liukuhihnalta, mutta Villa oli selvitä tauolle ainoastaan maalin tappioasemassa.

Ottelun erotuomarina toiminut Craig Pawson puhalsi jo puoliajan päättyneeksi, kunnes hän kumosi sen ja meni vielä tarkistamaan avausjakson lopulla tapahtunutta tilannetta, jossa Alexandre Lacazette kaadettiin.

Tarkistuksen jälkeen Pawson tuomitsi Arsenalille rangaistuspotkun jota asettui laukomaan joukkueen kapteeni Pierre-Emerick Aubameyang. Martínez aavisti oikeaan suuntaan ja torjui rankkarin, mutta maalitykki latoi paluupallon maaliin.

Arsenal loi ensimmäisellä puoliajalla maaliodottamaa enemmän kuin kukaan muu tällä kaudella. Se myös vei maalintekoyritykset tylyin lukemin: 14-0!

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Highest xG in the first half of a Premier League game this season:

◉ 2.45 Arsenal (vs Villa)
◎ 2.09 Liverpool (vs Chelsea)
◎ 1.92 Liverpool (vs Leeds)

xGunners. 💪

Aston Villa piristyi toiselle puoliajalle, mutta Arsenal ratkaisi pelin jo varhaisessa vaiheessa iskemällä kolmannen osuman.

Arsenal käynnisti omalta kenttäpuoliskoltaan nopean vastahyökkäyksen. Aubameyang antoi keskialueelta upean pystysyötön Smith Rowelle, joka laukoi pallon Tyrone Mingsin jalan kautta maaliin.

Pierre-Emerick Aubameyang’s last four Premier League home games:

⚽️ vs. Norwich
⚽️ vs. Tottenham
⚽️ vs. Crystal Palace
⚽️🅰️ vs. Aston Villa

All five of his PL goal involvements this season have come at the Emirates.

Pieni toivonkipinä Villa-leirissä heräsi vielä vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua, kun hyökkääjälupaus Jacob Ramsey kavensi pelin 3-1:een uransa ensimmäisellä valioliigaosumalla.

Se oli lopulta laiha lohtu ja Villa joutui poistumaan jo kolmannesta peräkkäisestä valioliigaottelusta tappio niskassaan. Arsenal puolestaan katkaisi voitollaan orastavan tasapeliputken ja nousi sarjataulukossa sijalle yhdeksän.

Arsenal 3-1 Aston Villa FT:

xG: 2.81-1.42
Shots: 22-10
Shots on target: 9-4
Big chances: 6-2
Touches in opp. box: 35-16
Possession: 54%-46%
Pass accuracy: 82%-79%