Kello 17 Suomen aikaa käynnistyi kolme valioliigaottelua. Valtaosasta näiden pelien maalisaldoa vastasi kotijoukkue Anfieldillä.

Liverpoolin uhrina tällä kertaa Saints

Liverpool oli Southamptonille melko tyly isäntä heti alkuvihellyksen jälkeen – Diogo Jota teki kauden nopeimman osuman Andy Robertsonin alustuksesta vain 97 sekunnin pelin jälkeen.

Premier League

@premierleague
97 seconds ⏱

Diogo Jota's opener is the fastest #PL goal this season 🔥

#LIVSOU

Jatkoa saatiin puoli tuntia myöhemmin, asialla jälleen Jota, tällä kertaa Mohamed Salah’n syötöstä.

Viisi minuuttia Jotan toisesta osumasta, ja oli Thiago Alcantaran vuoro kurittaa Saintsia. 3-0 syntyi onnellakin, vasemman jalan veto painui sisään kimmokkeen kautta.

4-0 maalin sai nimiinsä Virgil van Dijk ottelun 52. minuutilla, Trent Alexander-Arnoldin kulmapotkutarjoilusta.

Aston Villalle kauden toinen vierasvoitto

Steven Gerrardin komentama Aston Villa siirtyi johtoon Selhurst Parkilla, Crystal Palacen epäonnistuttua vapaapotkutilanteen purkamisessa boksistaan. Matt Targett sai sijoittaa pallon verkkoon läheltä vartin pelin jälkeen.

Paikoin kuumaksikin äityneen ottelun toisella jaksolla myös isännät pääsivät hetkittäin niskan päälle, eikä tasoitus olisi ollut vääryys. Palacen urakka näytti helpottuvan 70. minuutin jälkeen, kun vastikään vaihdosta tullut Douglas Luiz katsoi erotuomari Michael Salisburyn nostamaa punaista korttia. Oikeudenjakajatulokas kuitenkin tarkisti tuomionsa videolta, ja muutti kortin värin keltaiseksi.

John McGinn katkaisi Eaglesin siivet 86. minuutilla. Upea veto vasempaan yläkulmaan lähti vaihdosta tulleen Anwar El-Ghazin esityön jälkeen. Marc Guehin läheltä ohjaama kavennus ajassa 90+5 jäi isännille laihaksi lohduksi.

Norwich ja Wolves jäivät maaleitta

Norwich kärsi ottelussa Wolverhamptonia vastaan pahan takaiskun, kun Mathias Normann joutui jättämään kentän avauspuolikkaan lopulla loukkaantuneena. Canaries haki maalia hanakammin, muiden muassa Teemu Pukin päästessä lähelle. Pelin isoksi nimeksi nousi kuitenkin Wolves-vahti Jose Sa.