Valiocast: ”Kortit ovat Kloppin käsissä” – loukkaantumiset Cityn riesana huippukamppailun alla

© Kuva: Getty Images

Valioliigan kärkijoukkueet Liverpool ja Manchester City kohtaavat sunnuntaina Englannin Valioliigassa. Valiocast pureutuu Valioliiga.comin toimituksen esimiehen Jaakko Perttilän ja analyytikon Eero Laurilan voimin jättiläisten kohtaamiseen.

Anfieldillä on pelissä isot panokset. Kotijoukkue Liverpoolilla on mahdollisuus kasvattaa voitolla ero Cityyn jo yhdeksään pisteeseen, kun vajaa kolmasosa kaudesta on takana. Cityn voitolla puolestaan koko Valioliigan kärkikamppailu olisi auki.

Cityllä on ottelun alla pahoja loukkaantumisia. Joukkueelta on sivussa keskikentältä Rodri sekä puolustuksesta Aymeric Laporte ja Oleksandr Zintšenko.

– Hurja paikka Citylle. Kortit ovat Kloppin käsissä. Kloppilla on loistava saldo Guardiolaa vastaan. Hän on maailman ainoita managereita, jotka ovat pystyneet voittamaan enemmän kuin häviämään, Laurila sanoo.

Laurila näkee Liverpoolilla olevan kaksi erilaista vaihtoehtoa murtaa Cityn siipirikkoinen puolustus.

– Joko Liverpool panee äärimmäisen kovan prässin Cityn huteralle alakerralle ja estää, että City ei pääse pelaamaan palloa loistavalle keskikentälleen. Kaikella todennäköisyydellä Liverpool tulee tämän kotonaan tekemään. Nähdäänkö pelin aikana myös sitä, että Klopp ottaa vähän joukkuetta alaspäin ja antaa Cityn hallita palloa? Sitten isketään Mane, Salah ja Firmino tilanteenvaihdoissa selustaan, Laurila analysoi.

Uusimman jakson aiheet

  1. Arsenalin kapteenifarssi (1:13 alkaen)
  2. André Gomesin kauhuloukkaantuminen (11:32)
  3. Pitäisikö VAR heittää roskakoriin? (16:36)
  4. Miksi Bournemouth pärjää niin hyvin? (21:29)
  5. Seuraa tätä: Liverpool vai Man City? (33:25)

Huom! Jakso nauhoitettiin ennen tietoa Granit Xhakan kapteeninnauhan riisumisesta ja Son Heung-minin punaisen kortin kumoamisesta.

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.