Valiocast: Tästä Manchester Cityn FFP-rangaistuksessa on kyse – Uefa näytti punaista korttia, mutta mitä tekee Valioliiga? ”Tässä voidaan nähdä vielä isoja rangaistuksia”

UEFA langetti viime viikon perjantaina Manchester Citylle kahden vuoden mittaisen europelikiellon. Manchester City sai UEFA:lta myös 30 miljoonan euron sakon.

Manchester City ei saa siten pelata Mestarien liigassa tai Eurooppa-liigassa ensi kaudella ja sitä seuraavalla kaudella. Manchester City valittaa saamastaan tuomiosta CAS:lle, eli urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle.

Seura sai sakon, sillä UEFA:n mukaan Manchester City on rikkonut vakavasti FFP:n (Financial Fair Play) sääntöjä. Manchester City on liioitellut huomattavasti saamiaan sponsorituloja vuosien 2012-16 välisenä aikana.

Vielä ei ole tiedossa, saako Manchester City myös Valioliigalta rangaistuksen. Valioliiga tutkii parhaillaan tapausta.

Valiocast kävi läpi tuoreessa jaksossaan Manchester Cityn saamaa rangaistusta. Jaksossa pohditaan muun muassa sitä, mitkä asiat johtivat seuran saamaan rangaistukseen, poistuvatko joukkueen avainpelaajat muihin maisemiin ja saako Manchester City myös Valioliigalta mittavan rangaistuksen.

– Valioliiga on jalkapallotoimiensa suhteen myös UEFA:n alainen sarja. FFP-säännöt koskevat myös Valioliigaa. Manchester Cityn olisi siten pitänyt antaa samat tiedot Valioliigalle kuin UEFA:lle ja jos UEFA päätyy tällaiseen rangaistukseen, on vaikea nähdä, miten Valioliiga päätyisi instanssina erilaiseen lopputulemaan. Tässä voidaan nähdä vielä tosi isoja rangaistusmenettelyitä ja rangaistuksia, Jaakko Perttilä totesi.