Tasan vuosi sitten, 4. lokakuuta 2020, nähtiin jotain hyvin harvinaista. Jotain sellaista, jota Manchester Unitedin ja Liverpoolin kannattajat eivät halua muistella. Tuolloin kumpaakin Valioliigan jättiläistä nöyryytettiin oikein olan takaa!

Ilta alkoi Manchester Unitedin nöyryyttävällä 1-6-kotitappiolla Tottenhamia vastaan.

Vielä ensiminuuteilla kaikki näytti manchesterilaisten kannalta hyvälle, kun Bruno Fernandes vei jo toisella peliminuutilla joukkueen johtoon.

Kotijoukkueen riemu loppui kuitenkin lyhyeen, kun ensin Tanguy Ndombele ohitti David de Gean, ja vain hetkeä myöhemmin Heung-Min Son toisti tempun perässä. Peli oli ehtinyt vanheta vasta seitsemän minuuttia, kun Tottenham johti 2-1.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Anthony Martial ja Érik Lamela ottivat yhteen Unitedin maalin edustalla. Ottelun tuominnut Anthony Taylor teki yllättävän ratkaisun ja nosti punaisen kortin ainoastaan Martialille. Se oli lopun alkua isännille.

Eikä mennyt aikaakaan, kun Harry Kane vimeisteli Spursin kolmannen maalin. Vielä ennen taukovihellystä Son onnistui toistamiseen maalinteossa ja peli oli taputeltu.

Toisella puoliajalla jännitystä riitti enää lähinnä sen suhteen, kuinka monta maalia Tottenham onnistuu tekemään. Vastaus tähän oli kaksi. Serge Aurier onnistui kertaalleen ja Kane teki rangaistuspotkusta illan toisen osumansa.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Verivihollisen murskatappio kotikentällä aiheutti varmasti riemua Liverpool-kannattajissa, jotka olivat valmistautumassa oman joukkueensa vierasotteluun Aston Villaa vastaan.

Liverpool-kannattajien hymy hyytyi kuitenkin nopeasti. Ollie Watkins osui ennen avausjakson puoliväliä kahdesti Jack Grealishin esityöstä ja Villa johti 2-0.

Mohamed Salah kavensi reilun puolen tunnin pelin jälkeen, mutta John McGinn kuittasi välittömästi perään. Eikä aikaakaan edellisestä, kun Watkins viimeisteli jo illan kolmannen osumansa. Taukolukemat: 4-1.

Toisella puoliajalla Villa jatkoi suuren ja mahtavan Liverpoolin teurastamista. Ross Barkley vei joukkueensa 55. peliminuutilla jo 5-1-johtoon. Salah kavensi 5-2:een ennen kuin Grealish osui kahdesti. Valioliigan hallitseva mestari oli lyöty Villa Parkilla maalein 7-2.

Ei ihan jokapäiväistä, että eniten Englannin mestaruuksia voittaneet seurat [Manchester United 20, Liverpool 19] häviävät ottelunsa viidellä maalilla…

Mikäli alla oleva video ei näy voit katsoa sen täältä.