Liverpoolin puolustusteräksen takana onkin keskikenttämies? Hollantilainen kertasi mennyttä

© Kuva: Getty Images

Liverpool-toppari Virgil van Dijk on ansiosta ollut koko jalkapallomaailman puheenaiheena jo hyvän tovin. UEFA:n The Best -palkinnon hyökkäyspään supertähtien edestä poiminut puolustaja siirtyi Merseysidelle varsin tutusta osoitteesta, Southamptonista, vasta reilut puolitoista vuotta sitten.

Hollantilaisen maajoukkuetoveri Georginio Wijnaldum puolestaan päätyi Jürgen Kloppin armeijaan kotimaansa suurseuroissa kasvettuaan Newcastlen kautta, vuonna 2016.

Goal.comille puhunut keskikenttäpelaaja kertoo, että keskustelua van Dijkista käytiin jo ennen hänen siirtoaan.

– Ennen kuin edes liityin joukkueeseen, pidin palaveria Jürgenin kanssa. Hän kyseli minulta Virgilistä. Olen aina arvostanut häntä pelaajana todella paljon, ja täsmälliset sanani valmentajalle olivat ”hän tulee tekemään puolustuksesta paljon paremman”.

Etenkin viime kausi oli niin van Dijkilta, kuin koko joukkueelta erinomainen, joten Wijnaldum ei palkitsemisista ole hetkahtanut.

– Ei minua yllättänyt, että hän jätti taakseen Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon. Oikeastaan oletinkin, että Virgil voittaa tämän. Viime kausi oli häneltä häikäisevä, enkä ylläty hänen kohdallaan enää yhtään mistään.

Kertoimet ottelulleLiverpool - West Ham24.02.2020