Wayne Rooney olisi voinut valita Chelsean tai Newcastlen – hyökkääjäikoni avasi siirtosaagaa ennen uransa suurinta valintaa

© Kuva: Getty Images

Wayne Rooney paljastaa hylänneensä vaihtoehdot siirtyä Chelseaan tai Newcastleen ennen vuoden 2004 siirtoaan Evertonista Manchester Unitediin.

35-vuotias Rooney nousi Manchesterissa seuralegendaksi edustettuaan joukkuetta 13 kauden ajan. Englannin entinen maajoukkuehyökkääjä viimeisteli Unitedissa yli 250 maalia ja voitti viidesti Valioliigan.

Lisäksi Rooney pääsi nostamaan vuonna 2008 Mestarien liigan pokaalia. Nykyisin Derby Countya edustavan veteraanipelaajan mukaan Everton olisi ensisijaisesti myynyt hänet Chelseaan.

– Tiesin Unitedin olevan vaihtoehto ennen vuoden 2004 EM-kisoja. Tiesin myös Unitedin haluvan minut, Rooney kertoi seuran podcastissa.

– Evertonilla oli silloin talousvaikeuksia ja kuulin heidän pohtineen myös muiden seurojen tarjouksia. He yrittivät laittaa minut Chelseaan, koska he tekivät suurimman tarjouksen. Kun sain tietää Unitedin olevan kiinnostunut, vaadin vahvistavia tietoja siitä, että he todellakin halusivat minut.

Vaikka Evertonilla oli muita suunnitelmia, Manchester oli Rooneylle ainoa vaihtoehto.

– Se oli aina minulle se yksi seura, koska halusin työskennellä Sir Alex Fergusonin kanssa ja pelata Ryan Giggsin, Roy Keanen ja Paul Scholesin rinnalla. Seura oli myös vain 40 minuutin päässä kotoani ja tuntui täydelliseltä minulle.

– United tahtoi ensin odottaa vuoden, mutta sitten Newcastle lähestyi minua ja Evertonia. Olin valmistaunut menemään Newcastleen, koska en halunnut viettää enää lisävuotta Evertonissa.

– Neuvottelin heidän (Newcastle) kanssa ja juttelimme palkasta ja minun mieltymyksistäni. Nostin esille myös ehdon, että jos Unitedin yrittäisi vuoden kuluttua uudestaan, heidän olisi päästettävä minut lähtemään.

– Newcastle tietysti suostui siihen, mutta Unitedille kerroin siirtyväni Newcastleen, jos he eivät tee siirtoa nyt. United toimi, koska he eivät halunneet minun valitsevan toista seuraa.

Man United maksoi Rooneysta lopulta 26 miljoonan punnan siirtokorvauksen. Summa oli silloin korkein alle 20-vuotiaasta pelaajasta maksettu hinta.

Rooney laukoi ensimmäisellä kaudellaan punapaidoissa 17 maalia ja United sijoittui sarjataulukossa kolmanneksi. Chelsea juhli kaudella 2004-2005 mestaruutta ja Newcastle oli 14s.