Wayne Rooney avautuu seuransa katastrofaalisesta tilanteesta: ”Arvokkuus ja ylpeys on menetetty”

© Kuva: Getty Images

Mestaruussarjassa pelaavan Derby Countyn managerina tätä nykyä toimiva Wayne Rooney, 35, on avautunut Sky Sportsin haastattelussa seuran vaikeasta tilanteesta.

Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Rooney ei aio jättää tehtäväänsä, mutta mies varoittaa seurajohtoa siitä, että ilman merkittäviä pelaajahankintoja hänen on ”mahdotonta” saada joukkue kentälle sarjakauden alkaessa vajaan kahden viikon kuluttua.

Derbyn todettiin rikkoneen taloudellisen reilun pelin sääntöjä, eikä seura saa tällä hetkellä tehdä pysyviä pelaajahankintoja muista seuroista. Seura voi kuitenkin hankkia vapaita agentteja 12 kuukauden sopimuksilla tai lainata pelaajia kuuden kuukauden sopimuksilla, jos sen palkkalistoilla on alle 23 ammattilaistason pelaajaa.

Aiemmin Valioliigassa pelanneen Derbyn joukkueesta löytyy tällä hetkellä vain yhdeksän rekisteröityä senioripelaajaa, joista kaksi on maalivahteja.

– Muiden ihmisten, joiden tekemisiä en voi hallita, on tehtävä suurempia päätöksiä kuin minä teen. Voin ainoastaan tuoda arvokkuutta ja ylpeyttä takaisin seuraan. On selvää, että se on menetetty viimeksi kuluneiden parin vuoden aikana, ja minun tehtäväni on tuoda se takaisin. Tarvitsen sitä, että muut ihmiset tekevät oman työnsä, Rooney kommentoi.

– Jos puhun rehellisesti, minun tilanteessa olevan managerin olisi helppoa kävellä pois. Se on haaste minulle, olen taistelija. Olen kiitollinen Derbylle, että se on antanut minulle tämän mahdollisuuden. Teen kaikkeni saadakseni seuran tämän tilanteen läpi.

Lauantain harjoituspelissä Salfordia vastaan Derbyn avauskokoonpanossa nähtiin vapaat agentit Tom Carroll, Phil Jagielka, Sone Aluko ja Ravel Morrison. Vaihtopenkillä aloittivat Andre Wisdom, Ryan Allsop, Richard Stearman ja Sam Baldock. Osa heistä saattaa liittyä seuraan ennen kauden alkamista.