Arsenal tiedotti topparin siirrosta: ”Emme yksinkertaisesti ole valmiita riskeeraamaan”

© Kuva: Getty Images

19-vuotias toppari William Saliba on ollut virallisesti Arsenalin pelaaja jo pian vuoden päivät. Alkuperäisen sopimuksen nojalla tämä kuitenkin pelasi vanhassa seurassaan, Saint-Étiennessä lainalla jo päättyneen kauden.

Koska Saint-Étienne ylsi Ranskan cup-finaaliin, on konkreettisen siirtymisen ajankohdasta noussut kiistaa, jonka osapuolista ranskalaisseura jo julkisti asiasta synkän oloisen tiedotteen. Nyt Arsenal selventää asiaa omalla tiedotteellaan.

– Koko niiden keskustelujen ajan, joita olemme käyneet Saint-Étiennen kanssa, pääosassa on ollut William Saliban hyvinvoinnin, sekä Arsenalin intressien turvaaminen, lainasopimusta kunnioittaen.

– Vaikka lainan oli määrä päättyä 30. kesäkuuta, olimme valmiita jatkamaan sitä niin, että William olisi voinut pelata cupfinaalissa – siitä huolimatta ettei Arsenalia tähän ole sopimuksella velvoitettu.

– Koska pelaaja on vasta toipumassa loukkaantumisesta, pyysimme Saint-Étienneä noudattamaan Williamin kanssa selkeää harjoitusohjelmaa, yhteistyössä Arsenalin kanssa, varmistaaksemme, että hän on kunnossa tulevan kauden alkaessa.

– Yllätykseksemme, emme päässeet sopuun tästä suunnitelmasta. Emme yksinkertaisesti ole valmiita riskeeraamaan Arsenalin pelaajan terveyttä.

Seura myöntää, että lainan jatkumisesta aiheutuvat, tietojen mukaan kahden ja puolen miljoonan punnan suuruiset lisäkulut olivat yhtälössä mukana.

– Vaikka tämä ei ollut pääasia tilanteessa, emme odottaneet, että laina-ajan pidentämisestä aiheutuisi meille lisäkuluja. Saint-Étiennelle tämäkään ei sopinut.

Tilanne on toki harmillinen, ennen muuta pelaajan itsensä kannalta.

– Tiedämme, että tämä on hänelle pettymys, mutta hän ymmärtää, että olemme tekemässä pitkän tähtäimen suunnitelmia.