Wolvesille portugalilaispelaajia kymppi täyteen – 20-vuotias suurlupaus riveihin

© Kuva: Getty Images

Maanantaina valioliigakautensa aloittava Wolverhampton tiedottaa kotisivuillaan solmineensa yksivuotisen lainasopimuksen keskikenttäpelaaja Vitinhan kanssa. Vitinha saapuu Valioliigaan Portugalin tuplamestari Porton riveistä. Lainaan sisältyy myös osto-optio.

20-vuotias Vitinha debytoi Porton edustusjoukkueessa tammikuussa ja pelasi kauden aikana kaikkiaan kahdeksan pääsarjaottelua. Syyskauden Vitinha vietti Porton kakkosjoukkueessa toisella sarjatasolla, ja teki 15 ottelussa kahdeksan maalia ja antoi kolme maalisyöttöä.

– Vitinha on erittäin tärkeä hankinta ja kesän rekrytointisuunnitelmamme keskeinen palanen, Wolvesin toiminnanjohtaja Jeff Shi totesi.

– Hän on kiinnostava ja erityinen nuori lahjakkuus, jolla on runsaasti tekniikkaa ja luovuutta. Hän voi tarjota meille tällä kaudella raikkaan vaihtoehdon.

– Vitinhan hankinta on näyttö kunnianhimostamme ja strategiastamme kehittää ykkösjoukkuettamme edelleen.

Vitinhan hankinta on lisäksi näyttö myös Wolvesin edelleen jatkuvasta portugalilaistamisesta. Seuran taustalla häärii superagentti Jorge Mendes, joukkuetta valmentaa Nuno Espirito Santo ja joukkueessa on nyt peräti kymmenen portugalilaispelaajaa – yksi joka sormelle.

Vitinhan lisäksi kymmenikköön kuuluvat maalivahti Rui Patrício, puolustajat Roderick Miranda ja Rúben Vinagre, keskikenttäpelaajat Rúben Neves ja João Moutinho, laitahyökkääjät Diogo JotaDaniel Podence ja Pedro Neto sekä kärkimies Fábio Silva. Myös valmentaja Nuno Espirito Santon taustaryhmään kuuluu hänen portugalilaisia maanmiehiään.

Vitinha kuuluu myös Portugalin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vahvuuteen.