Wayne Rooney on kertonut, että Englannin pelaajat ovat tehostaneet rangaistuspotkujen harjoittelua Islanti-ottelun alla. Asiasta uutisoi Sky Sports.

Kapteeni kertoi hiovansa harjoituksissa rangaistuspotkutekniikkaansa kertomalla maalivahdille etukäteen mihin hän on laukomassa.

Englanti kohtaa maanantaina Nizzassa Islannin. Viime EM-kisojen puolivälierissä vuonna 2012 joukkue tuli tyrmätyksi rangaistuspotkukilpailussa Italiaa vastaan. Se oli Englannin kuudes tappio seitsemään rangaistuspotkukilpailuun.

– Se oli hermostunut hetki. Muistan EM-kisaottelun Italiaa vastaan. Kuten olen sanonut aiemmin, tiedän aina mihin suuntaan olen laukomassa. Gianluigi Buffon todella kertoi osoittamalla mihin olin laukomassa.

– Hän oli oikeassa, joten aloin miettiä, josko tekisin toisinpäin. Mutta päädyin laukomaan samalla tavalla, ja hän syöksyi toiseen nurkkaan. Maalivahti voi vain osoittamalla tiputtaa sinut. Mutta sinun täytyy luottaa siihen, miten olet harjoitellut.

Rooneyn mukaan rangaistuspotku vaatii henkistä voimaa ja tekniikkaa. Rooney onkin ottanut Italia-ottelun tapahtumat käytäntöön rangaistuspotkuharjoittelussa.

– Kerron maalivahdille mihin lauon, joka tekee siitä minulle vaikeampaa, Rooney sanoi.

– Se on vaikeampaa, mutta jos hän ei saa torjuttua laukausta, se on hienoa.