Manchester City ja Everton kohtasivat toisensa Etihad Stadiumilla Valioliigan toisen kierroksen päätösottelussa.

Pep Guardiolan miehistö otti odotetusti ottelun alusta asti haltuunsa. Muun muassa David Silvalla, Sergio Agüerolla ja Nicolas Otamendilla oli hyvä mahdollisuus viedä joukkueensa johtoon, mutta Jordan Pickford kesti maalillaan.

Ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä noin kymmenen minuuttia, kun kotiyleisö hiljeni. Nuorukaiset Tom Davies ja Dominic Calvert-Lewin järjestelivät Wayne Rooneylle erinomaisen tekopaikan rangaistusalueen sisälle. 31-vuotias englantilainen ei epäonnistunut, sillä matala laukaus meni City-vahti Edersonin ja tolpan kautta sisään. Maali oli Rooneyn uran 200. valioliigaosuma. Vain Alan Shearer on saavuttanut saman rajapyykin aikaisemmin.

Toisen puoliajan lopulla Cityn asema vaikeutui entisestään, kun Kyle Walker sai toisen keltaisen kortin lyhyen ajan sisään ja lensi ottelusta ulos.

Toinen puoliaika

Everton ei miesylivoimastaan huolimatta halunnut lähteä haastamaan manchesterilaisia pallonhallinnassa. Se antoi Cityn pitää edelleen palloa ja pyrki tekemään hallinnan tehottomaksi.

Everton ei kuitenkaan täysin onnistunut pelisuunnitelmassaan, sillä kotijoukkue pystyi luomaan toisellakin puoliajalla useita hyviä vaarallisia tilanteita, mutta varsinaisia tuhannen taalan paikkoja se ei pystynyt rakentamaan.

Lopulta Man City sai kuitenkin palkinnon aktiivisesta pelaamisestaan noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Jason Holgate sai päänsä väliin Danilon keskitykseen, mutta pusku tuli suoraan puoliajalla kentälle tulleelle Raheem Sterlingille, joka laukoi taitavasti suoraan ilmasta pallon Evertonin maaliin.

Noin viisi minuuttia tasoituksen jälkeen jännitystä lisäsi se, että kentälle vapautui jälleen lisää tilaa, sillä myös Morgan Schneiderlin joutui katselemaan punaista korttia kahden keltaisen jälkeen.

Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.