Tanska vastasi kisojen toistaiseksi suurimmasta paukusta kaatamalla Hollannin 1-0. Ottelun ainoasta maalista vastasi Michael Krohn-Dehli.

Hollanti hallitsi palloa käytännössä koko ottelun ajan. Ensimmäinen maalipaikka siunaantui Robin van Persielle jo seitsemännellä minuutilla.

24 minuutin pelin jälkeen Tanska iski Hollannin hyökkäyksen jälkeen vastaan. Lopulta Krohn-Dehli ohitti Hollannin puolustuslinjan yhdellä siirrolla, ja laukoi pallon Maarten Stekelenburgin jalkojen välistä maaliin.

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Tanskan maalivahti Stephan Andersen syötti pallon suoraan Arjen Robbenin jalkaan. Robbenin laukaus kilpistyi tolppaan.

Ottelun lopussa Hollanti vaihtoi sisään lisää hyökkäysvoimaa Klaas-Jan Huntelaarin, Rafael van der Vaartin ja Dirk Kuytin muodossa. Huntelaar pääsikin Wesley Sneijderin loistavan syötön myötä huippupaikkaan, mutta Andersen onnistui torjumaan.

Hollannin vasemmasta puolustajasta, Jetro Willemsistä, tuli 18 vuoden ja 71 päivän iässä kautta aikain nuorin EM-turnauksessa pelannut pelaaja.

Tanskan voiton ansiosta Hollannin jatkopaikka ryömi kiven alle. Tulppaanimaan on voitettava käytännössä sekä Saksa että Portugali päästäkseen pudotuspeleihin.