Manchester City ja Liverpool päättävät Valioliigan toisen ottelukierroksen. Illan joukkueet taistelivat viime kaudella Valioliigan mestaruudesta viimeiselle kierrokselle asti. Viime kauden tapahtumat ovat varmasti molempien joukkueiden tuoreessa muistissa, joten illan näytöksestä voidaan odottaa kiihkeää kamppailua tärkeistä sarjapisteistä.

Poissaolot

Man City

Álvaro Negredo (loukkaantuminen)
Eliaquim Mangala (ottelutuntuman puute)

Liverpool

Jon Flanagan (loukkaantuminen)
Adam Lallana (loukkaantuminen)
Oussama Assaidi (loukkaantuminen)
Daniel Agger (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Fabio Borini (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Man City

Newcastle-Man City 0-2 (Valioliiga)
Arsenal-Man City 3-0 (Community Shield)
Olympiakos-Man City 3-2 (2-2) (Harjoitusottelu)

Liverpool

Liverpool-Southampton 2-1 (Valioliiga)
Liverpool-Dortmund 4-0 (Harjoitusottelu)
Liverpool-Man United 1-3 (Harjoitusottelu)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Man City 3-2 (2-2) (Harjoitusottelu, 31.7.2014)

Arvio

Valioliigan hallitseva mestari Man City aloitti kauden 0-2-vierasvoitolla Newcastlesta. City ei päässyt otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä MM-kisapelaajista Pablo Zabaleta, Fernandinho ja Sergio Agüero eivät avanneet Cityn kokoonpanossa. Agüeron pelikunto ei riitä vielä täyteen 90 minuutin esitykseen, joten Edin Dzeko ottanee tänään avauskokoonpanon paikan.

Cityn kesäostos Eliaquim Mangala puuttunee vielä tänäänkin kotijoukkueen kokoonpanosta. Ranskalaispuolustaja ei ole vielä huippuottelun vaatimassa pelikunnossa, joten City aloittanee viime ottelun tapaan toppariparilla Vincent KompanyMartin Demichelis.

City kantaa ottelussa ennakkosuosikin viittaa. City ei ole hävinnyt kotiottelua Liverpoolia vastaan viiteen edelliseen otteluun. Manuel Pellegrinin miehistö oli myös viime kauden vahvin kotijoukkue Valioliigassa.

Liverpool on pyörinyt viime päivät otsikoissa yhdistettynä italialaishyökkääjä Mario Balotelliin. Liverpool ei ole vielä vahvistanut varmana pidettyä siirtoa, joten Balotellia ei nähdä kohtaamassa ex-seuraansa Cityä.

Brendan Rodgers antanee ottelussa mahdollisuuden Lazar Markovicille ja Alberto Morenolle, jotka puuttuivat Liverpoolin 2-1-voittoon päättyneestä avausottelusta. Moreno kilpailee Glen Johnsonin kanssa avauskokoonpanon paikasta vasempana laitapuolustajana. Javi Manquillo jatkanee oikeana laitapuolustajana.

Liverpool ei ole kärsinyt tappiota Valioliigan vierasotteluissa kuluvan kalenterivuoden aikana. Yhdeksästä vierasottelusta Liverpool on voittanut seitsemän ja pelannut kahdesti tasan. Daniel Sturridge on ollut kalenterivuoden paras maalintekijä Valioliigassa 14:llä maalillaan. Toisaalta, kuluvan vuoden maaleista Sturridge on iskenyt valtaosan kotiotteluissa. Vierasotteluissa Sturridge on osunut ainoastaan neljästi, vaikka Liverpool on mässäillyt maaleilla reissuotteluissa.

Cityn maalintekovoimasta kertoo se, että joukkue on tehnyt vähintään kaksi maalia yhdeksässä edellisessä Valioliigan ottelussa. Liverpoolin iltapuhdetta ei helpota ainakaan se, ettei joukkue ole onnistunut pitämään nollapeliä seitsemässä edellisessä liigaottelussa. Dejan Lovren hankittiin tukkimaan Pool-puolustusta, mutta nollapeli jäi vielä haaveeksi kauden ensimmäisessä Valioliiga-ottelussa.

Pellegrini vahvisti joukkuettaan maltillisesti kesän aikana, joten joukkue lienee kokonaisuutena valmiimpi illan huippuotteluun. Liverpoolin tappioton vierassaldo vuoden 2014 osalta murtuu, kun City ottaa kotikentällään voiton 2-1-lukemin.