David de Gea on paljastanut harkinneensa alkuaikoinaan Manchester Unitedin jättämistä. Kesällä 2011 20-vuotiaana Old Traffordille Atlético Madridista saapunut espanjaisvahti kärsi ensimmäisellä kaudellaan epätasaisuudesta, ja hänen fyysisyytensä kyseenalaistettiin. De Gea hiljensi kriitikot seuraavana vuonna voittamalla Valioliiga-mestaruuden, ja tulemalla valituksi sarjan tähdistöön.

– Joskus oli vaikeaa, jos saat niin paljon kriitiikkiä kuin minä. Pysyin kuitenkin vahvana ja yritin olla positiivinen. Rakastin harjoittelua, joten jatkoin vain työntekoa.

– Ensimmäiset päivät olivat sekä minulle että perheelleni vaikeita, mutta se on normaalia pelatessasi Manchester Unitedin tasoisessa seurassa ja ollessasi heikossa vireessä. Olen oikeastaan tyytyväinen saatuani kriitikkiä, sillä se teki minusta vahvemman. Maalivahti on vaikea pelipaikka, ja sitä paikkaa pelatessa tulee tehtyä virheitä. Niistä on vain päästävä yli, ja kehityttävä paremmaksi.

De Gea oli sunnuntaina suuressa roolissa Unitedin 2-1-voitossa Evertonista. Espanjalaisvahdista tui ensimmäinen pelaaja, joka onnistui torjumaan Leighton Bainesin rangaistuspotkun.

– Uskon oievani tällä hetkellä urani parhaassa kunnossa. Olen ollut täällä kolme vuotta, ja alkuun oli vaikeata. Tämän kaltaiset ottelut nostavat itseluottamustasi. Olin katsonut Evertonin rangaistuspotkuja videolta. Päätin torjua oikealle, ja olin onnekas. Kuulin et kyseessä oli ensimmäinen Bainesin epäonnistuminen, joten olen tyytyväinen.

Lähde: The Guardian