Arsenalin ja Manhcester Unitedin välinen ottelu oli monille Valioliigan seuraajille viikonlopun odotetuin ottelu. Jännitys päättyi viimeistään 20 minuutin pelin jälkeen. Tuossa vaiheessa Arsenal johti 3-0. Koskaan aiemmin Unitedin kannattajat eivät olleet joutuneet Valioliigassa todistamaan samanlaista nöyryytystä.

3 - Manchester United have conceded three goals in the first 20 minutes of a PL game for the first time. Shellshocked.

Vastaavasti Arsenalin kannattajat eivät olleet juhlineet vastaavaa näytöstä liigaotteluissa Unitedia vastaan 14 vuoteen.

3 - Arsenal have scored three league goals in a game against Manchester United for the first time since November 2001. Ruthless.

Arsenalin hahmoiksi nousivat tehot 1+1 kerännyt Mesut Özil ja kaksi maalia viimeistellyt Alexis Sánchez. Tulikuumassa vireessä oleva Sánchez on kolmessa viimeisessä ottelussaan iskenyt kuusi maalia ja antanut päälle yhden maalisyötön.

Arsenal aloitti ottelun Unitedia vastaan erinomaisesti. Paine tuotti tulosta jo viiden minuutin pelin jälkeen. Oikein ajoitetulla vastaprässillä pallo Unitedilta pois ja murtava syöttö puolustuksen selustaan juosseelle Özilille. Saksalainen tarjoili maalin eteen Sánchezille, joka vei takavasaralla kotijoukkueen johtoon.

Seuraava hyökkäys ja taas upposi. Theo Walcott haastoi boksin sisään ja syötti Özilille. Pelintekijä pääsi iskemään ottelun toisen tehopisteensä. Maali oli Özilille kauden ensimmäinen.

74 - There was just 74 seconds between Arsenal's first and second goals against Manchester United. Quickfire.

Gracenote Live

@GracenoteLive
. @Arsenal 2-0 lead (7') is 2nd fastest 2-0 lead against @Manutd in the Premier League, after Sheffield Wednesday in Dec 1992 (6'). #BPL

Eikä mennyt kauan, kun lukemat kirjattiin jo 3-0. United pyrki prässäämään voimakkaasti Tykkimiehiä rajaheittotilanteessa. Arsenal-pelaaja pääsi kuitenkin luikahtamaan prässin ohi, minkä ansiosta Unitedin puolustus oli huonosti organisoitu. Pallo pelattiin nopeasti keskikaistalle Walcottille, joka jatkoi saman tien rangaistusalueen vasempaan laitaan Sánchezille. Chileläinen leikkasi sisään ja tälläsi komean kudin yläkulmaan. Maali oli Sánchezille kauden viides Valioliigassa.

Toisella jaksolla kavennusta hakenut United onnistui painamaan pelin Arsenalin päätyyn. Vierasjoukkue onnistui luomaan muutaman kohtuullisen maalipaikan, mutta Petr Cech ei suostunut päästämään yhtään laukausta taakseen. Lopulta Arsenalin neljäs osuma oli Unitedin kavennusta lähempänä. Alex Oxlade-Chamberlain toimitti aivan ottelun lopussa pallon ylärimaan, mutta lisäosumia ei nähty.

Voitto nosti Arsenalin tasapisteisiin Unitedin kanssa. Molemmat ovat keränneet kahdeksasta ottelusta 16 pistettä. Arsenal on sarjataulukossa Unitedin edellä paremman maalieronsa ansiosta.

Eriksen pelasti Tottenhamille pisteen

Samaan aikaan pelattiin myös Swansean ja Tottenhamin välinen ottelu. Liberty Stadiumilla pelatun ottelun hahmo oli Spursin Christian Eriksen, joka iski kaksi vapaapotkumaalia. Swansea johti peliä kahteen otteeseen, mutta Eriksenin maalien ansiosta Tottenham nousi lopulta pistejakoon.

Swansea siirtyi ensimmäisen kerran johtoon vartin pelin kohdalla. Jefferson Montero keskitti rangaistusalueen vasemmalta laidalta, ja André Ayew puski pallon verkkoon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Tottenham nousi tasoihin. Kaudesta 2013-14 Eriksen on tehnyt Valioliigassa viisi vapaapotkumaalia – enemmän kuin kukaan toinen.

Ihan yhtä hyvin ei suju Tottenhamin toisella hyökkäyspään pelaajalla. Puolen tunnin pelin kohdalla Harry Kane purki huolimattomasti Jonjo Shelveyn kulmapotkun etualueelta omaan maaliin.

65. minuutilla Eriksen päästi Kanen ja koko Tottenhamin piinasta, kun toinen erinomainen vapaapotku upposi verkkoon. Nyt Eriksen on siis tehnyt jo kuusi vapaapotkumaalia reilun kahden kauden aikana.

Tasapeli nosti Tottenhamin pistesaldon 13:een ja Swansean 10:een. Joukkueet löytyvät sarjataulukosta sijoilta kahdeksan ja 11.