Chelsea tiedotti verkkosivuillaan, että Marco Amelia siirtyy seuraan. 33-vuotiaan maalivahdin sopimus kattaa loppukauden.

Tiedotteessa Chelsea sanoi suoraan, että Amelia tarjoaa kokeneen varavaihtoehdon loukkaantuneelle Thibaut Courtois’lle. Lontoolaisseuralla ei ollut pelaajamarkkinoilla kovin paljon vaihtoehtoja, sillä siirtoikkuna on tällä hetkellä kiinni. Amelian siirto oli mahdollinen, sillä italialainen oli työttömänä.

Amelia on pelannut urallaan muun muassa AC Milanissa. Kaiken kaikkiaan hän on saanut vyölleen 236 ottelua Italian Serie A:ssa. Lisäksi Amelia on pelannut Italian A-maajoukkueessa yhdeksän ottelua. Viimeisen reilun vuoden aikana maalivahti on pelannut Perugiassa sekä kahdessa amatööriseurassa.

Toimittajan sana

Amelia on lähtökohtaisesti Chelsean kakkosmaalivahti. Hän siirtynee katsomon puolelle heti kun Courtois on pelikunnossa. Siihen asti Amelia tarjoaa Asmir Begovicin ohella toisen kokeneen vaihtoehdon José Mourinholle.

Amelian palkkausta voi pitää myös epäluottamuslauseena Jamal Blackmanille. Todennäköisesti Mourinho katsoi, että 21-vuotias Blackman on yksinkertaisesti niin huono, ettei hän voi edes muutaman kuukauden ajan toimia varmaalivahtina.