Englannin maajoukkueessa nyt 20 ottelua pelannut, ja niissä kaksi maalia tehnyt Evertonin keskikenttämies Ross Barkley on viime päivien puheista huolimatta edelleen sitä mieltä, että Wayne Rooney on korvaamattoman arvokas maajoukkueelleen.

Manchester Unitedin 30-vuotias hyökkääjä on kuulunut Englannin vakituisiin avauskokoonpanon pelaajiin jo vuoden 2004 debyytistään saakka, mutta on viime aikoina ollut vaikeuksissa päästä entiseen teräänsä. Nyt hänen asemaansa uhkaavat uuden sukupolven nimet kuten Jamie Vardy ja Harry Kane. Oman näytön paikkansa saa tiistain Hollanti-ottelussa myös kuntoon palaileva Daniel Sturridge.

Barkleyn usko Rooneyyn ei silti horju.

– Wayne on kapteeni, hän johtaa meitä. Hän jakaa aiemmissa turnauksissa ja karsinnoissa hankkimaansa kokemusta meille nuoremmille, sanoo Everton-pelaaja kipparista, jonka uran alku tapahtui myös Liverpoolin sinisissä.

– Itse olen maajoukkuueessa edelleen melko tuore tapaus. Meillä on koossa hyvä nippu, ja sekoitus kokemusta ja nuoruutta on balanssissa.

Joissain analyyseissä on väläytelty myös mahdollisuutta siirtää Rooney sille tontille, jolla Barkey on omimmillaan, niin sanotulle kymppipaikalle kärjen alapuolelle.

– Kyllä, meillä on paljon vaihtoehtoja. Maalintekijöitä löytyy joka pelipaikalta, ja on hyvä että tiedostamme sen.

Barkley tuli vaihdosta sisään Englannin kannalta erittäin onnistuneeseen harjoitusotteluun Saksaa vastaan. Hän muistuttaa silti että pään on pysyttävä kylmänä.

– Tuo ottelu toi meidän nuorelle joukkueellemme todella paljon itseluottamusta. Onnistuimme kuitenkin voittamaan Maailmanmestarin. Nousu 0-2 -tappioasemasta voittoon antaa tietysti todella paljon uskoa, mutta tiedostamme että meillä on edelleen paljon opittavaa. Meidän on pidettävä päämme, ja muistettava pysyä keskittyneinä tulevaan turnaukseen.

Lähde: Four Four Two