Kun on ollut joukkueen peräsimessä jo neljä vuotta, luulisi tietävän sopivimman avauskokoonpanon ja parhaat mahdolliset erikoistilanteiden antajat. Ja jos valmentaja hapuilee näiden kysymysten kanssa, mistä se kertoo?

Puhumme tietenkin Englannista ja manageri Roy Hodgsonista.

Englanti kohtaa maanantaina Slovakian, ja saarimaan lehdistö spekuloi avauskokoonpanolla. Pudottaako Hodgson Raheem Sterlingin pois ja laittaako hän Daniel Sturridgen tilalle? Loistavasti esiintynyt Jamie Vardy ansaitsisi myös tietysti minuuttinsa.

Jos Hodgson ei piirrä näitä kahta hyökkääjää avaukseen, heikentää konkariluotsi Englannin menestysmahdollisuuksia omalla toiminnallaan. Siinä ei olisi mitään uutta, sillä näin konkari on torpedoinut omia joukkojaan jo kahdessa ensimmäisessä EM-taistossa.

Kolmas virhe peräkkäin?

Ensiksi Venäjää vastaan Hodgson teki surkeat vaihdot, ja päästi näin vastustajan mukaan peliin. Venäjä sai ”Hodarin” päätösten takia ottelussa pallonhallinnan ja sitä kautta myös painopisteeen Englannin puolelle. Yksi näistä palloista sitten tuotti 1-1-tasoitusosuman.

Hodgsonia ylistettiin puolestaan Wales-pelissä vaihdoistaan. Silti fakta on se, että konkari pakotti itse itsensä vaihtoihin – Vardyn ja Sturridgen paikka olisi ollut jo avauksessa. Onko se nerokkuutta, jos maalaa itse itsensä nurkkaan ja tajuaa sen jälkeen huutaa apua?

Hodgsonin tiedetään haluavan jatkaa vuoden 2018 MM-kisoihin asti, ja menestys Ranskassa tietäisi todennäköisimmin jatkoa 68-vuotiaan pestiin. Tilanne on vähintään nurinkurinen englantilaisille – menestys nyt saattaisi tietää menestysmahdollisuuksien putoamista tulevista MM-kisoissa.

Entä saako Hodgson jatkaa, jos Englanti menestyy valmentajastaan huolimatta? Vai voiko Hodgson vielä petrata?

Maanantaina saamme ensimmäiset vastaukset siitä, tehoaako mikään jääräpäähän. Tekeekö hän kolmannen peräkkäisen virheen?