Bournemouthin Matt Ritchie siirtyy Mestaruussarjassa ensi kaudella pelaavan Newcastlen riveihin. Seurat tiedottivat asiasta verkkosivuillaan.

26-vuotias keskikenttäpelaaja on Newcastlen kesän kolmas hankinta. Ritchie tuli melko kalliiksi, sillä Transfermarktin tietojen mukaan Newcastle pulittaa pelaajasta 12 miljoonan euron suuruisen siirtokorvauksen. Se on samalla Bournemouthin seurahistorian ylivoimaisesti kallein myynti. Aiemmin ykkössijaa piti hallussaan Tommy Elphick, jonka Bournemouth myi TM:n mukaan 3,9 miljoonalla eurolla Aston Villaan.

Ritchie ehti pelata Bournemouthissa 3,5 kautta. Vyölle tuli 142 ottelua, joissa Skotlannin maajoukkuemies iski 31 maalia ja antoi 29 maalisyöttöä. Viime kaudella Ritchie pelasi Bournemouthin pelaajista Valioliigassa viidenneksi eniten minuutteja. Häneltä jäi kokonaan väliin vain yksi ottelu.

Newcastle on ollut tänä kesänä hyvin aktiivinen siirtomarkkinoilla. Seura on käyttänyt kolmeen hankintaan (Ritchie, Dwight Gayle ja Matz Sels) jo 30 miljoonaa euroa. Toisaalta seura myi Andros Townsendin Crystal Palaceen 15,6 miljoonalla.