José Mourinho puolustaa Paul Pogbasta maksettua maailmanennätyshintaa

© Kuva: Getty Images

105 miljoonaa euroa. Se on uusi maailmanennätyssumma, joka jalkapalloilijasta on maksettu. Manchester United löi tiskiin kyseisen korvauksen ja sai tilalle Paul Pogban (lue uutinen).

Pitkin kesää jalkapallon eri toimijat ovat antaneet mielipiteensä asiaan liittyen. Esimerkiksi Arsenalin manageri Arsène Wenger pitää summaa ”täysin hulluna”. Unitedin manageri José Mourinho puolusti Pogbasta maksettua hintaa.

– En usko, että Real Madridissa oltiin kovin allapäin, kun he rikkoivat ennätyksen Gareth Balen kohdalla. Mielestäni tuo ei ole asia, jonka takia pitäisi olla surullinen, Mourinho sanoi Community Shield -ottelun yhteydessä.

– Se on pikemminkin syy olla ylpeä. On ylpeydenaihe, jos seura pystyy tuohon ja pystyy houkuttelemaan tuon tason pelaajia.

– Jos minulta kysytään, se on paljon rahaa. Mielestäni jalkapallo on hullua. Siirtomarkkinat ovat tulleet hulluiksi. Mutta se mikä nyt tuntuu hullulta, ei enää kolmen vuoden kuluttua ole sitä.

Mielestäni jotkut 10 miljoonaa puntaa maksavat pelaajat ovat todella kalliita, koska he ovat tasoltaan ehkä 0,4:n, 0,5:n tai miljoonan punnan miehiä. Joten mikä on kallista ja mikä ei? Minä en enää tiedä.